Güncel Manşetler

Tarhan: Sanayi Politikaları Tükenmiş!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Sanayi Stratejilerinin belirlenmesi için verilen Araştırma Önergesinde CHP Grubu adına Meclis Kürsüsünden Konuştu ve Türkiye’nin Sanayi Politikalarını “tükenmiş” diyerek anlattı. “İHRACAT..

Tarhan: Sanayi Politikaları Tükenmiş!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Sanayi Stratejilerinin belirlenmesi için verilen Araştırma Önergesinde CHP Grubu adına Meclis Kürsüsünden Konuştu ve Türkiye’nin Sanayi Politikalarını “tükenmiş” diyerek anlattı.

“İHRACAT YAPTIĞIMIZ BÜTÜN ÜLKELERLER KAVGA EDİYORSUNUZ”

Tahsin Tarhan “Ne sanayiciyi ne de üreticiyi düşündüğünüz var. Bugün en fazla ihracat yaptığımız ülkelere bakın. İlk 5 ülkeden birincisi Almanya, diğeri ABD ve Irak olarak sıralama devam ediyor. Maalesef hepsi ile kavga ediyorsunuz. Diplomatik ilişkileri sıfıra indirdiğiniz için doğrudan ticaretimiz etkileniyor” dedi.

“TÜRKİYE EKONOMİSİ ALARM VERİYOR, İKTİDAR HELAL GIDA DERDİNDE”

Tarhan “Sanayici kan ağlıyor, vatandaşın beli vergilerden zamlardan doğrulmuyor, Meclisin gündeminde İmamlara nikah kıyma yetkisi, helal gıda üretene belge verme var. Kalkınmayı böyle mi sağlayacağız değerli arkadaşlar. Sanayi de 4.0 devrimini bu şekilde mi yakalayacaksınız?” dedi.

“TÜRK SANAYİCİLERİNİN KURUCULARI ARTIK MESLEKLERİNİ EVLATLARINA MİRAS BIRAKMAK İSTEMİYOR”

Tarhan “Türk Sanayisi kolay kurulmadı değerli arkadaşlar. Ellerinde tornavidalarla çıraklar, tüm dünyayı gezerek bilgi ve teknolojiyi görerek bu günlere getirdiler. Maalesef geldiğimiz noktada artık sanayiciler çocuklarına miras olarak mesleklerini bırakmak istemiyorlar. Çünkü Sanayi bitti. Üretim bitti. Cumhuriyet döneminde tarım toplumundan, sanayi toplumuna geçen o zihniyet son 15 yılda yerini inşaat ve rant üzerinden dönem balon ekonomiye bıraktı.” Dedi

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL