Politika

Tarhan’dan 17 Ağustos Açıklaması

Kocaeli Milletvekili ve Sanayi Komisyonu üyesi Tahsin Tarhan, “18 yıl önce gerçekleşen ve binlerce canımızı bizden alan 17 Ağustos depremi her sene bize ders almamız gerektiğini hatırlatıyor” dedi. MAALESEF HASARLI..

Tarhan’dan 17 Ağustos Açıklaması

Kocaeli Milletvekili ve Sanayi Komisyonu üyesi Tahsin Tarhan, “18 yıl önce gerçekleşen ve binlerce canımızı bizden alan 17 Ağustos depremi her sene bize ders almamız gerektiğini hatırlatıyor” dedi.

MAALESEF HASARLI EVLERDE OTURULMAYA DEVAM EDİLİYOR

Tahsin Tarhan, “Türkiye’nin deprem kuşağında bir ülke olduğu ve kentleşmenin ona göre yapılması gerektiği halen anlaşılmış değil. Yerel yönetimlerim, belediyelerin ve özellikle vatandaşların taleplerinin bu yönde olması gerekirdi. Ancak Kocaeli genelinde halen hasarlı binalarda oturmaya mecbur bırakılmış insanlarımız var” dedi.

DERE YATAĞINA TOKİ YAPARAK DEPREMLE MÜCADELE OLMAZ

Tarhan “Felaketleri yaşamadan engelleyemez, önlem alamaz bir durumdayız. Artık deprem ülkesi olduğumuzu kabul edip ona göre projeler üretmemiz gerekir. Japonya her sene çok şiddetli depremlerle sarsılıyor ancak can kaybı yaşamıyor. Çünkü alt yapısını, kentleşmesini ona göre yapmış. Bizde yetkililer dere yatağına TOKİ yapıp, sel felaketi olunca Takdir-i İlahi diyorlar”dedi.

ARTIK BİLİNÇLENME ZAMANI

Tarhan “18 yıl önce meydana gelen bu felakette hayatlarını kaybeden tüm canlara rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. O zor günleri bir daha yaşamamak için alınması gereken önlemler bir an önce alınmalı ve deprem gerçeği ile yüzleşen, bilinçli bir sistem oluşturulmalıdır.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL