Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
“TARİH AYNI ZAMANDA BİR MİLLETİN HAFIZASIDIR” | Kocaelide Bugün
Güncel Kültür Sanat Manşetler

“TARİH AYNI ZAMANDA BİR MİLLETİN HAFIZASIDIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vefatının 100. Yılında Sultan Abdülhamid’i Anlamak Programı’nda yaptığı konuşmada, “Bizler hiçbir ayrım yapmadan tarihimizden iftihar ediyor, gurur duyuyoruz. Ancak, bunu yaparken geçmişten ibret almayı, gerekli dersleri çıkarmayı da..

“TARİH AYNI ZAMANDA BİR MİLLETİN HAFIZASIDIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vefatının 100. Yılında Sultan Abdülhamid’i Anlamak Programı’nda yaptığı konuşmada, “Bizler hiçbir ayrım yapmadan tarihimizden iftihar ediyor, gurur duyuyoruz. Ancak, bunu yaparken geçmişten ibret almayı, gerekli dersleri çıkarmayı da ihmal etmiyoruz. 

Tarihin, bir milletin sadece mazisinin değil, istikbalinin de pusulası olduğunu vurgulayan ve “Tarih aynı zamanda bir milletin hafızasıdır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmişiyle bağı kopan bir topluluğun millet olarak varlığını sürdürmesinin imkânsız olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçmişleri birkaç yüzyıl olan veya birkaç yüzyılı aşmayan ülkelerin ve toplumların kendilerine görkemli bir tarih inşa etme gayretlerinin sebebi işte budur. Biz ise zaten var olan binlerce yıllık geçmişimize sahip çıkmıyoruz” sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu milletin bu topraklardaki bin yıllık varlığının hiçbir döneminin yok sayılamayacağını ve görmezden gelinemeyeceğini vurguladı ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz birileri gibi tarihimize yüz çevirenlerden olamayız. Biz tarihimize seçici bir anlayışla yaklaşanlardan da olamayız. Tarihe seçici bakmak, hele hele belli dönemleri ideolojinin o dar kalıplarına hapsetmek, kişinin kendisine ve milletine yapabileceği en büyük ihanettir. Şüphesiz tüm milletlerin tarihlerinde şanlı zaferler yanında hezimetler, yıkımlar, kan ve gözyaşıyla yoğrulmuş dönemler hadiseler de vardır. Çünkü bir milleti var kılan, ona hafıza ve karakter kazandıran olayların bütünüdür. Bizler hiçbir ayrım yapmadan tarihimizle iftihar ediyor, gurur duyuyoruz. Bu tarih her milletin yazdığı veya yazabileceği tarih değildir, hamdolsun ki böyle bir tarihe sahibiz. Ancak bunu yaparken geçmişten ibret alıp gerekli dersleri çıkarmayı da ihmal etmiyoruz. Meseleye tarihimizin bir dönemini diğerinin karşısına dikmeden binlerce yılı bir asra sığdırma gafletine düşmeden yaklaşmamız gerekiyor. Ancak artık Osmanlı ile Cumhuriyeti birbirlerinin zıddı dönemler olarak görmekten vazgeçmeliyiz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL