Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
“Tarihe geçecek bir ziyaret” | Kocaelide Bugün
Güncel Manşetler Politika

“Tarihe geçecek bir ziyaret”

Batı Afrika ziyaretinin son durağı Mali’nin başkenti Bamako’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Sarayında basın toplantısı düzenledi. Mali Cumhurbaşkanı Keita da Cumhurbaşkanı..

“Tarihe geçecek bir ziyaret”

Batı Afrika ziyaretinin son durağı Mali’nin başkenti Bamako’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Sarayında basın toplantısı düzenledi.

Mali Cumhurbaşkanı Keita da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mali’ye yaptığı ziyareti “Tarihe geçecek bir ziyaret” olarak nitelendirdi ve “Herkes Osmanlı kültürünün tohumlarının dünyayı heyecanlandırdığını bilir. Gerçekten de büyük bir onur duyuyoruz bugünkü ziyaretten, en güzel şekliyle gerçekleşti” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Müslüman ülkelerinin kalkınmasına ve refahının artırılmasına büyük önem gösterdiğini bildiklerini belirten Mali Cumhurbaşkanı Keita, açıklamalarının devamında şunları söyledi: “Gerçekten de Müslüman dünyasında kendi sesini duyuracak ve liderliğini ortaya koyacak bir lidere ihtiyaç vardı ve artık bu ses duyuluyor. Biz de kendisinin yanındayız, Türkiye için ve dünya için dayanışma içinde hareket edeceğiz. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, davanız onurlu bir dava, bunun bir ego davası olmadığını biliyoruz. Bu hem Türkiye için, hem de insanlık için yürüttüğünüz bir dava. İnsanlık değerleri, insan haysiyeti ve farklı milletlerin haysiyeti için göstermiş olduğunuz bir dava. İşte bu yüzden de siz bizim güvenimizi kazandınız ve sizinle gurur duyuyoruz.”

Ortak basın toplantısıyla ülkedeki temaslarını ve dört Batı Afrika ülkesini kapsayan resmî ziyaretlerini tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mali’nin başkenti Bamako’dan ayrılarak Türkiye’ye hareket etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL