Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Tarihe Işık Tutacak Bir Eser | Kocaelide Bugün

‘Tarihe Işık Tutacak Bir Eser’

Naim Tamyüksel’den Tarihe Işık Tutacak Bir Eser Önce Atana Sonra Atına Selam Ver adlı, Naim Tamyüksel tarafından yazılan kitabın imza günü yapılacak. Darıca Karslılar Derneği kuruluşundan beri son döneme kadar..

‘Tarihe Işık Tutacak Bir Eser’

Naim Tamyüksel’den Tarihe Işık Tutacak Bir Eser

Önce Atana Sonra Atına Selam Ver adlı, Naim Tamyüksel tarafından yazılan kitabın imza günü yapılacak.

Darıca Karslılar Derneği kuruluşundan beri son döneme kadar tüm yönetim kurullarında görev alan, iş adamı  Naim Tamyüksel, tarihe ışık tutacak bir yazı kaleme aldı.

1723’ten bu güne kadar Serhat İllerinde yaşananı, Çıldır Merkezli yaşanmışları tüm çıplaklığı ile anlatıyor.

Yıllar öncesinden bölgede yaşayan büyüklerin ses kayıtları, tarihi kitaplar ve anlatılan yaşanmışlar üzerine Kars’ta yaşananların ve zulümlerin kaleme alındığı eser, 40 yıllık esareti ve bağımsızlık mücadelesini anlatıyor.

Bağımsızlık mücadelesi veren ve Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasında Kars ilinin önemi ve değerinin anlatıldığı kitap hakkında bilgi veren Naim Tamyüksel; ” 2,5 yıl gibi bir sürede hazırladık kitabı. Özellikle Doğu Ekspres ile Kars’a gidenler için önemli bir eserdir. Oraya gitmeden , bölge ve bölge insanlarını tamına açısından önemlidir.

Kendi çocuklarımız için bile önemli bir miras olan ve her Serhat İllerinde yaşayan veya gurbete çıkmış olanların kesinlikle okumalarını gerektiğini düşünüyorum.

Hepimiz bir gün öleceğiz, önemli olan arkamızda önemli bir şeyler bırakmak. Şahsım da böyle bir eser bırakacağım için mutluyum” dedi.

Böylesine önemli bir esere sahip olmak için, 21 haziran 2019 Cuma günü Saat: 20.00’de Darıca Dudayev parkında, Şehirle Kültürler Kaynaşmasının yapıldığı alanda, Aşıklar Standında imza günü yapılacaktır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL