Manşetler Surmanset

Tartışılan Yollar 7 Metre Olarak Kaldı

Çayırova Belediyesi Ekim ayı meclis oturumuna damga vuran olaylardan biriside Başkan Şevki Dermici’nin de işletmesinin bulunduğu sokaklarda ki yolların genişlemesini öngören maddenin görüşülmesi sırasında yaşandı. YOLLARIN 7 METRE KALMASI TEPKİ..

Tartışılan Yollar 7 Metre Olarak Kaldı

Çayırova Belediyesi Ekim ayı meclis oturumuna damga vuran olaylardan biriside Başkan Şevki Dermici’nin de işletmesinin bulunduğu sokaklarda ki yolların genişlemesini öngören maddenin görüşülmesi sırasında yaşandı.

YOLLARIN 7 METRE KALMASI TEPKİ TOPLAMIŞTI

Daha önce Çayırova’da yolları 7 metreden 10 metreye çıkaran bir imar planı yapıldığı fakat Başkan Demirci’nin arazisi ve işletmesinin olduğu sokaklarda bu yolların 7 metre olarak kaldığı uzun süre gündem olmuştu. Başkan Demirci konuyla ilgili bugüne kadar konuşmazken, önceki meclis oturumunda Ak Partili Meclis Üyelerinin teklifi ile o sokaklarda bulunan yollarından 7 metreden 10 metreye çıkması hususunda bir önerge verildi.

UÇAR: “ALINAN BU KARAR HUKUKSUZDUR”

Bugün gündeme gelen madde ise muhalefet üyeleri tarafından eleştirildi. Saadet Partili Meclis Üyesi Ali Uçar duruma tepki göstererek: “O gün alınan meclis kararı ile komisyonda alınan kararlar aynı değil. Zaten alınan bu komisyon kararı da hukuki değildir. Elimde benzer emsal kararlar var, burada hukukçularınız varsa yanıtlasın, sizin aldığınız bu karar hukuk dışı ve mahkemeden döner. Bakın koskoca belediyede bu soruları cevaplayacak bir hukukçu bile yok” dedi.

“10 METRE OLSUN İSTERİZ AMA BÖYLE DEĞİL”

Mecliste gündeme alınanmış bir konunun komisyon tarafından gündeme eklemesi suçtur diyen Uçar: “Biz yolların her yerde 10 metreye çıkmasını istiyoruz ama bu şekilde değil. Çayırova’nın her yerinde nasıl bir imar planı uygulandıysa bu konuda o sokaklarda da aynı plan uygulanmalıdır. Ama sizin bizlerin olmadığı komisyonda aldığı bu karar bizler için makul değil, hukuki olarakta geçerli değildir” şeklinde konuştu.

DEMİRCİ: “YA BU HALİ İLE ONAYLAYIN YA İPTAL EDİN”

Duruma tepki gösteren Başkan Şevki Demirci ise “Benim burada bir avantajım yok. Sırf benim işletmem ve arazim var diye o bölgede böyle bir ayrımcılıkta yapılmadı. Allah şahidim yapılandırmadan haberim bile yoktu. Şimdi bunu siz muhalefet meclis üyelerine bırakıyorum. Ya bu hali ile onaylayın gündemi yada eski hali ile kalsın” dedi.

DEMİRCİ “MUHALEFET NASIL İSTERSE” DEDİ

Meclis öncesi muhalefet ile telefonda görüştüğünü de belirten Başkan Demirci: “Ben size nasıl istiyorsanız öyle yapalım dedim. Benim çok umurumda değil ister bu hali ister eski hali. İster 10 metre olsun ister 7 metre kalsın siz karar verin. Zaten yer benim yanında ki arazi de benim sadece arada kullanılmayan yolun yukarı kaydırılmasını talep ediyorum, hakkım olarak” dedi.

UÇAR: “BİZ SAMİMİYETİMİZ İLE UYARDIK SİZİ”

Duruma tepki gösteren Ali Uçar ise “Burada sizin böyle bir hakkınız yok. Biz yolun 10 metreye çıkmasını istiyoruz ama bu şartlarda değil. Diğer bölgelerde nasıl bir yol izlendiyse aynı şekilde olmalıdır. Bu yapılan hukuk dışıdır ve biz bu hukuki olmayan gündem maddesine evet oyu vermeyeceğiz. Yarında bu durum sizin karşınıza çıkacaktır biz uyarımızı tüm samimiyetimiz ile yaptık gerisi sizin tercihinizdir” dedi.

KİMSE EVET VERMEDİ VE YOLLAR 7 METRE KALDI

Başkan Demirci ise bu tartışmaların ardından gündem maddesini oylmaya sundu. Ak Partili meclis üyeleri tarafından hazırlanan bu gündem maddesi hiçbir meclis üyesinin evet oyu vermemesi sonucu iptal oldu. Başkan Demirci’nin de gayrimenkulünün olduğu sokaklarda yollar eskisi gibi 7 metre olarak kaldı.

BAŞKAN DEMİRCİ: DÜNYA VARMIŞ

Tartışmanın dozajının arttığı madde görüşmeleri sırasında iyice gerildiği ve sinirlendiği gözlenen Başkan Demirci gündem maddesinin oylanmasının ardından ise derin bir oh çekerek “Dünya varmış” dedi ve kısa süreliğine dışarıya çıktı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL