TBMM Başkanını Seçti

TBMM Başkanlığı seçiminde üçüncü turunda AK Parti’nin adayı Binali Yıldırım 335 oyla yeni Meclis Başkanı seçildi. TBMM Genel Kurulu’nda, TBMM Başkanlık Seçimi yapıldı. TBMM Geçici Başkanı Durmuş Yılmaz‘ın başkanlığında toplanan Genel..

TBMM Başkanını Seçti

TBMM Başkanlığı seçiminde üçüncü turunda AK Parti’nin adayı Binali Yıldırım 335 oyla yeni Meclis Başkanı seçildi.

TBMM Genel Kurulu’nda, TBMM Başkanlık Seçimi yapıldı.

TBMM Geçici Başkanı Durmuş Yılmaz‘ın başkanlığında toplanan Genel Kurul’da yapılan ilk iki turda Meclis Başkanı seçilebilmek için gerekli olan sayıya ulaşılamadı.

Yıldırım, üçüncü tur oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu olan 301’in üzerinde oy alarak, 28. TBMM Başkanı seçildi.

Yıldırım’dan teşekkür konuşması

Teşekkür konuşması yapan Binali Yıldırım şu ifadeleri kullandı:

”Gazi Meclisimizin 28. Başkanı olarak şahsımı seçmiş olmanızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Gazi Meclisimize bu dönemde önemli görev ve sorumluluklar düşüyor. Bildiğiniz gibi 24 Haziran seçimleriyle beraber TBMM yeni yönetim sistemiyle birlikte yasama faaliyetlerine de başlangıç yapıyor. Bu dönemde yüce Meclis’in görevi çok daha artmıştır.

Yeni dönemde yürütmenin bütçe kanun tasarısı dışında Meclis’e tasarı gönderme yetkisi yoktur. Kanun yapma yetkisi tamamen Meclis’e ait olacaktır. Bu durum yasama organını çok daha önemli hale getirmektedir. Meclis araştırması yazılı soru önergesi gibi mekanizmaların yeni dönemde etkin bir şekilde uygulanması mümkün hale gelecektir.

Çalışmalarımızda rehberimiz milletimizin iradesi Anayasamız ve İç Tüzük olacaktır. Seçilmeme katkı sunan bütün milletvekillerine açıkça desteğini ortaya koyan AK Parti Grubu’na MHP Grubu’na teşekkür ediyorum. Oy veren veya vermeyen bütün milletvekillerinin başkanı olacağımın bilinmesini ister hepinizi saygıyla selamlarım.”

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL