Genel Güncel Manşetler

TDBB’de gündem Türkçe Okulları ve 23 Nisan Şenlikleri

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İstanbul Zeytinburnu’da ki birlik merkezinde yapılan TDBB’nin Aralık ayı yürütme kurulu toplantısına katıldı. Karaosmanoğlu’nun başkanlık ettiği toplantıya, TDBB..

TDBB’de gündem Türkçe Okulları ve 23 Nisan Şenlikleri

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İstanbul Zeytinburnu’da ki birlik merkezinde yapılan TDBB’nin Aralık ayı yürütme kurulu toplantısına katıldı. Karaosmanoğlu’nun başkanlık ettiği toplantıya, TDBB Yürütme Kurulu üyeleri Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, TDBB Genel Sekreteri Fahri Solak ve Bosna Hersek’ten ziyarete gelen heyet katıldı.

MAKADEONYA KALKANDELEN’E TÜRKÇE OKULU

TDBB Genel Sekreteri Fahri Solak’ın 22 Kasım-20 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi vermesiyle başlayan toplantı, gündemdeki konuların görüşülmesiyle devam etti. Bu çerçevede, Emmaus Derneği tarafından Bosna Hersek’in Srebrenitsa şehrinde yaptırılan yurdun TDBB ve Birlik üyeleri tarafından desteklenmesine, TDBB’nin Makedonya üyelerinden Kalkandelen (Tetovo) Belediyesi tarafından talep edilen “Türkçe Okulu” projesinin Birlik üyelerinin işbirliğinde yapılmasına karar verildi.

23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİNE KATILIMCI DESTEĞİ VERİLECEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından, 18-24 Nisan 2018 tarihleri arasında Kocaeli’de gerçekleştirilecek “10. Kocaeli Uluslararası Çocuk Festivali’ne” TDBB tarafından katılımcı desteği verilmesi için çalışma yapılmasına da karar verildi. Başkan Karaosmanoğlu toplantıda, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yurt içi ve yurt dışından ülkemize ve Kocaeli’ye konuklarımız gelecek. Özellikle Kocaeli’de gerçekleştireceğimiz şenliklerde TDBB’ne üye kentlerden ve ülkelerden katılımcı sağlayacağız. Bu müstesna günde, Türkiye ve Türk milleti ile dünya çocukları için Kocaeli’de çok güzel bir program düzenleyeceğiz. Dünya çocuklarını, mazlum ve gönül coğrafyalarımızın yavrularını Kocaeli’de misafir edeceğiz. 23 Nisan Şenliklerinde dünyaya huzur ve kardeşlik mesajlarımızı çocuklarımızla birlikte gür bir sesle bir kez daha ifade edeceğiz” açıklamasını yaptı.

  1. SU KAYIP VE KAÇAKLARI FORUMU’NA DESTEK VERİLECEK

Yürütme Kurulu toplantısında ayrıca, Moldova Gagauz Özerk Yeri Belediyelerinin TDBB üyeleri arasından uygun görülen belediyelerle kardeş şehir olması ile ilgili gerekli çalışmaların başlatılacağına da karar verildi. Ayrıca toplantıda 29-31 Mart 2018 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek “4. Su Kayıp ve Kaçakları Forumu’na TDBB tarafından katılımcı desteği verilmesine, Vareş (Bosna Hersek) Belediyesi’nin üyelik talebinin uygun görüşle Yönetim Kuruluna sunulmasına da karar verildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL