Tekoğul ‘Tehlike Avı Hayati Önemde’

Bina Güvenliği temalı Aralık ayı çalışmaları kapsamında İzmit Mehmet Sinan Dereli Ortaokulunda tehlike avı yapıldı. AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul ve İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik’in katıldığı bina..

Tekoğul ‘Tehlike Avı Hayati Önemde’

Bina Güvenliği temalı Aralık ayı çalışmaları kapsamında İzmit Mehmet Sinan Dereli Ortaokulunda tehlike avı yapıldı.

AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul ve İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik’in katıldığı bina güvenliği farkındalık programına, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sadık Akar, Okul Müdürü İsa Dede, Şube Müdürleri Ümit Çiğdem ve Cevat Özdemir eşlik etti.

AFAD Başkanlığınca hayata geçirilen ve toplumun afetler öncesindeki hazırlık kültürünün geliştirilmesi amacı taşıyan afetlere hazırlık yılı projesinin Aralık ayı temasını işlemek üzere yapılan programda, Bina Güvenliği konusunda öğretmenler ve öğrenciler bilgilendirilerek okuldaki eşyaların durumu gözden geçirildi.

Okul ziyaretinde yürütülen projeyle ilgili bilgi veren İl Müdürü Salim Tekoğul, #AfetlereHazırOl çağrısıyla başlatılan ve Aralık ayında “afet öncesinde ne yapacağını öğren ki, canın sağ olsun” sloganıyla sürdürülen bina güvenliğinin önemini anlattı.

“Tehlike Avı Hayati Önemde”

Projenin bir toplumsal zihinsel dönüşümünü hedeflediğini vurgulayan İl Müdürü, bina güvenliğinin yapısal ve yapısal olmayan iki veçhesi olduğunu, binanın sağlamlığı yanında afet anında bina içinde oluşabilecek risklerin ortadan kaldırılmasının da önemli olduğunu söyledi. Binanın sağlam olmasının, büyüklüğünden, manzarasından, lokasyonundan ve konforundan daha önemli olduğunu ifade eden İl Müdürümüz, binalarla ilgili sağlamlık testlerinin yaptırılması gerektiğini hatırlattı. İl Müdürümüz, “Güvenli bina testi ile birlikte, bina içerisinde tehlike avı yapılarak eşyaların monte edilmesi büyük önem taşımaktadır. 1999 depreminde vefat edenlerin % 3’ünün, yaralananların ise % 50’sinin montajlanmamış eşyalardan kaynaklı olduğu istatistiği bunu zorunlu kılmaktadır” dedi.

İl Müdürü, okulda yapısal olmayan tehlikelerin ortadan kaldırılmasına yönelik alınan önlemler dolayısıyla okul yönetimine ve İl Milli Eğitim Müdürüne teşekkür etti.

“Okullarımızdaki Afet Hazırlıklarını Önemsiyoruz”

Tehlike avı etkinliğinde İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik de, afet hazırlık çalışmalarını önemsediklerini, okullarda hazırlıkların sürdürüldüğünü söyledi. Dolap montajlarıyla çocuklarımızın güvenli binalarda eğitimlerine devam etmeleri için çaba harcadıklarını aktardı. Eksiklik görülen okullarda da eşya sabitlemelerinin kısa sürede tamamlanacağını anlattı. AFAD’a proje kapsamında yaptığı farkındalık çalışması için de teşekkür etti.

 

Daha sonra okul binası gezilerek tehlike avı yapıldı. Sınıflara girilerek etkinlik kapsamında öğrencilere bilgiler verildi ve çök kapan tutun uygulaması ve tahliye tatbikatı sınaması gerçekleştirildi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL