“Temiz Havuz Sertifikası” alan ilk yüzme havuzu

KOÜ’ye Temiz Havuz Sertifikası. Kocaeli Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Sağlık Bakanlığı tarafından “Temiz Havuz Sertifikası” alarak Kocaeli’de bunu başaran ilk..

“Temiz Havuz Sertifikası” alan ilk yüzme havuzu

KOÜ’ye Temiz Havuz Sertifikası.

Kocaeli Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Sağlık Bakanlığı tarafından “Temiz Havuz Sertifikası” alarak Kocaeli’de bunu başaran ilk yüzme havuzu oldu.

Öğrencilerine kaliteli eğitim yanı sıra sosyal faaliyetlerde de modern imkanlar sunan üniversitemiz, spor yapmadan sağlıklı bir vücuda sahip olunamayacağı fikri ile her geçen gün tesislerini geliştirmeye ve yenilemeye devam ediyor.

 Sporun her alanında var olan üniversitemiz, yüzme sporuna da önem verdiğini aldığı Temiz Havuz Sertifikası ile kanıtladı. 06.03.2011 tarihli ve 27866 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan ”Yüzme Havuzlarının Tabi Olacağı Sağlık Esasları Hakkında Yönetmelik” uyarınca Sağlık Bakanlığı tarafından Kocaeli’deki yüzme havuzları arasında ilk defa olmak üzere üniversitemiz kapalı yüzme havuzuna “Temiz Havuz Sertifikası” verildi.

Temiz Havuz Sertifikası’nı Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Hayriye Özpınar, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü’ye takdim etti. Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin her alanda başarılı olabilmesi için çalışmalar sürdürdüklerini söyleyerek, spora da bu anlamda en üst seviyede önem verdiklerini belirtti.

Kocaeli Üniversitesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu 3450 m2 kapalı alana sahip olup 25m*16m ebatlarında, 2.20 m derinlikte, 6 kulvarlı ve 265 kişilik izleyici kapasitesine sahiptir. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL