Güncel Manşetler Politika

TERÖR ÖRGÜTLERİNE VE UZANTILARINA SİLAH GÖNDERMEYİN

Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu partisinin TBMM Grup Toplantısında  konuştu: “Biz daha önce yapılan görüşmelerin tamamının başarıyla sonuçlanmasını istedik. Cenevre’yi, Soçi’yi, Astana’yı hangisi olursa olsun bir araya gelin, Ortadoğu’da akan kanı..

TERÖR ÖRGÜTLERİNE VE UZANTILARINA SİLAH GÖNDERMEYİN

Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu partisinin TBMM Grup Toplantısında  konuştu:

“Biz daha önce yapılan görüşmelerin tamamının başarıyla sonuçlanmasını istedik. Cenevre’yi, Soçi’yi, Astana’yı hangisi olursa olsun bir araya gelin, Ortadoğu’da akan kanı durdurun, Ortadoğu’da barışı ve huzuru egemen kılın. Ama bugün geldiğimiz noktanın en kötü aktörlerinden ve kaybedenlerinden birisi üzülerek ifade edeyim, Türkiye. Defalarca söyledik, silah göndermeyin terör örgütlerine, silah gönderdiler.

Aynı olayı şimdi Amerika Birleşik Devletleri yapıyor. Suriye’deki, Irak’taki terör örgütlerine silah desteği veriyor. Buradan uyarmak bizim namus borcumuzdur. Eğer insan kanı içmekten hoşlanıyorsanız buyurun, silah gönderin, ama insanlık bizim temel formumuzdur, biz insanlık neyse, neyi gerektiriyorsa onu düşünüyoruz ve onun gereğini yapacağız diyorsanız silah göndermeyin. Ne PKK’ya, ne onun uzantılarına, ne IŞID’a, ne onun uzantılarına, ne El-Nusra’ya, ne de onun uzantılarına silah göndermeyin, Ortadoğu’ya göndereceğiniz her silah acıyı büyütecektir, kanın ve gözyaşının akmasına yol açacaktır.

O nedenle biz Rusya’yı da, Amerika’yı da uyarmak zorundayız. Bizim bölgemiz, bunlar bizim komşularımız, bunlarla kader ortaklığımız var, tarih ortaklığımız var, kültür ortaklığımız var. PKK terör örgütünün Türkiye’de neler yaptığını artık bütün dünya biliyor. Bu terör örgütüne karşı Türkiye’nin 30 yılı aşkın süredir verdiği mücadeleyi bütün Türkiye biliyor, bütün dünya biliyor. Terörün bizde yol açtığı acıları hepimiz biliyoruz ve terörden kurtulmak için, bölgeyi terörden arındırmak için her türlü çabayı göstermek bizim görevimiz, İran’ın da görevi, Rusya’nın da görevi, Amerika’nın da görevi. Bu iki ülke uzak diye Ortadoğu’da terörün beslenmesine eğer izin verirlerse, sonuç acı olur ve buradan hükümete de bir sağduyu çağrısı yapmak bizim görevimizdir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL