KOÜ Türk Halk Müziği Korosundan Bursa’da ‘Özel Konser’

Kocaeli Üniversitesi Türk Halk Müziği Korosu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma gününün 103. yıldönümü nedeniyle Bursa Teknik Üniversitesi’nde “Türkülerle Çanakkale” adlı konser verdi. Türk Halk Müziği korosu, İsmet..

KOÜ Türk Halk Müziği Korosundan Bursa’da ‘Özel Konser’

Kocaeli Üniversitesi Türk Halk Müziği Korosu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma gününün 103. yıldönümü nedeniyle Bursa Teknik Üniversitesi’nde “Türkülerle Çanakkale” adlı konser verdi.

Türk Halk Müziği korosu, İsmet Ünal şefliğinde, Anadolu’nun dört bir yanından icra ettiği türkülerle izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

 Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) SKS Daire Başkanlığı tarafından BTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konseri, Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Kurt, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Zehra Sönmez, Bursa Sivil Toplum Örgütü Genel Başkanı Ensar Seyhan, daire başkanları, akademi ve idari personel, öğrenciler ve Bursa halkı ilgiyle izledi.

 Çanakkale Zaferi Türkülerle Kutlandı

 Kocaeli Üniversitesi öğrencileri ve çalışanlarından oluşan Türk Halk Müziği korosu İsmet Ünal şefliğinde icra ettiği türkülerle izleyenlere duygulu anlar yaşattı. Efelerin Efesi, Yemen Türküsü, Eledim Eledim, Ne Sevdiğin Belli Ne Sevmediğin, Muhannete Muhtaç Eyleme gibi eserlerini seslendiren ekip zaman zaman hem hüzünlendirdi hem coşturdu. Çanakkale Zaferi ile ilgili anlatılan hikayeler ve okunan şiirlerle devam eden konserde vatan için canını ortaya koyan tüm şehitler minnetle anıldı.

 Konserin ardından konuşma yapan BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Kurt, “Türkülerle bizi öyle yerlere götürdünüz ki adeta hüzün mevsimi yaşadık. Sarıkamış’ta, Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de, 15 Temmuz’da, Afrin’de şehit olan tüm vatan aşığı kahramanları minnetle anıyoruz. Allah ordumuzu daima muzaffer kılsın, bayrağımızı indirtmesin, ezanımızı dindirtmesin.” ifadelerini kullandı. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zehra Sönmez ise, “103. Yılını kutladığımız Çanakkale Zaferi kapsamında andığımız şehitlerimizin ruhları şad olsun. Bu güzel programla bizi gönül köprüleri vasıtasıyla o günlere götüren Kocaeli Üniversitesi korosuna emekleri için teşekkür ediyoruz.” dedi.

 Konserin ardından katılımcılara günün anlamına binaen şekersiz üzüm hoşafı ikram edildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL