Manşetler Politika Surmanset

Törk’ten Bayram Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk Ramazan Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı. “Sabır, ibadet, mağfiret, rahmet ve bereket ayı olarak kabul ettiğimiz Ramazan ayını geride bıraktık. Zor..

Törk’ten Bayram Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk Ramazan Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı.

“Sabır, ibadet, mağfiret, rahmet ve bereket ayı olarak kabul ettiğimiz Ramazan ayını geride bıraktık. Zor durumda olanlara karşı duyduğumuz şefkat, yaşanılan sıkıntılara karşı gösterdiğimiz direnç, bir başkasının hakkını yemekten duyduğumuz endişe ve iftar sofralarının bereketine duyduğumuz inanç, Ramazan’la birlikte daha da pekişti.

Ama maalesef içimizdeki burukluğu bir türlü atamadık. Çünkü İslam coğrafyasında derin acılar çekilmeye, kan dökülmeye devam ediliyor.

Bu bağlamda Türkiye Cumhuriyeti, İslam dünyasının içinde bulunduğu durumdan kurtulmasında geçmişte olduğu gibi bugün de tek yol göstericidir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun temellerine yerleştirdiği laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti harcı ile köklü parlamenter geleneğimiz, İslam dünyasının ve geniş bir müslüman nüfusu barındıran diğer ülkelerin umududur.

Türkiye Cumhuriyeti, “Düşünen, aklını kullanan, kendini bilen ve kendini bulmanın yollarını arayan, tüm insanlığı sahiplenen, yaşananları sorgulayan, birbirini kucaklayan, kindar olmayan, kul hakkı yemeyen, çalmayan, ayrım yapmayan, ötekileştirmeyen, barış içinde yaşamayı hedefleyen, hukukun üstünlüğüne inanan” vatandaşlarıyla, her zaman daha güzel bir geleceğe yürüyecektir.

Bu inanç ve umutla, ülkemizde ve dünyada barışın ve “adalet”in egemen olması dileğiyle halkımızın ve İslam dünyasının Ramazan Bayramını yürekten kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL