Genel Manşetler Politika

Törk’ten nevruz bayramı mesajı.

Cumhuriyet Halk Partisi Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk yayımladığı Nevruz Bayramı mesajında şunlara yer verdi: “Yaşadığı geniş coğrafyada doğa ve çevrenin uyanışının kutlandığı Nevruz Bayramı Anadolu’da ve Türk kültürünün yayıldığı..

Törk’ten nevruz bayramı mesajı.

Cumhuriyet Halk Partisi Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk yayımladığı Nevruz Bayramı mesajında şunlara yer verdi:

“Yaşadığı geniş coğrafyada doğa ve çevrenin uyanışının kutlandığı Nevruz Bayramı Anadolu’da ve Türk kültürünün yayıldığı bölgelerde son derece köklü ve zengin bir geçmişe sahiptir. Orta Asya’dan Balkanlara kadar çok geniş bir bölgede yerel renk ve inançlarla kutlanan Nevruz, her ulusun kendi kültür değerleriyle özdeşleştirip sembolleştirdiği, özü itibariyle baharın gelişinin coşkuyla karşılandığı bir gündür.

Ancak barış rüzgarının tüm bölgeyi yayılması gerekirken, Ortadoğu ülkelerinde milyonlarca insanın yerinden olduğu ve yüzbinlerce insanın hayatını kaybettiği çatışmalar hala devam etmektedir. Tüm dünyada kalıcı bir barışın sağlanması, kardeşce ve insanca yaşanan bir Coğrafya konumuna gelinmesi, yürüteceğimiz barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesine bağlıdır. Yaşanan acılar ne kadar büyük olursa olsun, gün sen ben kavgasına girmeden, bizi biz yapan değerlere, hep birlikte güçlü bir şekilde sahip çıkma günüdür.

Baharın gelişini müjdeleyen bugünün, bayram havasında özgürce kutlanması ve tüm milletimizin birlik ve kardeşlik duygularını güçlendirmesi dileğiyle 21 Mart’ı “yeni bir gün” sayan tüm halkların Nevruz Bayramı’nı yürekten kutluyorum.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL