“Trafik Kazası Sayısını Azaltalım İstiyoruz”

Trafik Kazalarını Önlemek Amacıyla İl Genelinde Güvenlik Önlemleri Alındı İlimizde Vali Seddar Yavuz başkanlığında “Trafik Kazalarını Önleme Planı” ve “Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri” toplantısı ilgili paydaşların katılımlarıyla gerçekleştirildi. Toplantıda; yapılacak..

“Trafik Kazası Sayısını Azaltalım İstiyoruz”

Trafik Kazalarını Önlemek Amacıyla İl Genelinde Güvenlik Önlemleri Alındı

İlimizde Vali Seddar Yavuz başkanlığında “Trafik Kazalarını Önleme Planı” ve “Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri” toplantısı ilgili paydaşların katılımlarıyla gerçekleştirildi. Toplantıda; yapılacak denetim çalışmalarına ilişkin yol haritası belirlendi.
Toplantıya; Vali Yardımcısı Dursun Balaban, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ümit İlbayı, ilgili kurum müdürleri, emniyet müdürlüğü ve jandarma komutanlığı trafik şube yetkilileri katıldı.
Trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının %50 azaltılması, 2050’de “sıfır can kaybı” hedefine yönelik Türkiye Genelinde “Yol Ver Hayata” kampanyası kapsamında İçişleri Bakanlığımız tarafından Valiliğimize gönderilen kısa, orta ve uzun vadeli planları içeren “Trafik Kazalarını Önleme Planı”, “Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri” ve “Motosiklet Kazalarını Önleme” genelgeleri doğrultusunda çalışmalar başlatılmıştır.
Bu bağlamda bugün Vali Seddar Yavuz başkanlığında Emniyet/Jandarma trafik sorumluluk alanında Kurban Bayramı tatilini de içine alacak şekilde; polis, jandarma, ulaştırma, belediye, sağlık, milli eğitim, tarım ve orman ile ilgili diğer birim temsilcilerinden oluşan komisyon oluşturuldu.
Vali Yavuz başkanlığında oluşturulan komisyon üyeleri ; “aşırı hızla mücadele”, “emniyet kemeri ve kask kullanımı”, “yaya önceliği”, “motosiklet/motorlu bisiklet kullanımı” ve “cep telefonu kullanımı” gibi konular sebebiyle meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının azaltılmasına yönelik il genelinde güvenliğin arttırılması amacıyla çalışmalarına başladı.

Trafik Kazası Sayısını Azaltalım İstiyoruz

Toplantıda konuşan Vali Yavuz: “Biliyorsunuz dünyadaki en büyük sorunlardan bir tanesi trafik kazaları ve buna bağlı olarak can ve mal kayıplarıdır. Bu yüzden biz de istiyoruz ki; Trafik kazası sayısını ve en önemlisi de Trafik kazalarına bağlı gerçekleşen ölümleri azaltalım. Bunun için yoğun denetimler yapıyoruz.

Bayram Süresince 131 Ekip 248 Personelle Sahadayız

Kurban Bayramı nedeniyle ilimizde vatandaşlarımızın bayramı huzur ve güven içinde geçirmeleri, kamu hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi ve vatandaşlarımızın istek ve şikayetlerinin zamanında değerlendirilmesi amacıyla Valiliğimiz koordinasyonunda gerekli bütün tedbirler alınmış olup, Trafik kazalarını önleme planlarımız kapsamında Polis ve Jandarma sorumluluk bölgelerinde bayram süresince ana arterler dahil olmak üzere ilimizin farklı noktalarında 131 ekip 248 trafik personeli ile aralıksız hizmet verilecektir. Mesai mefhumu gözetmeksizin büyük fedakarlıklarla görev yapan emniyet müdürümüze ve emniyet çalışanlarımıza, jandarma komutanımız ve personeline, sağlık çalışanlarımıza ve diğer kamu çalışanlarımıza çok teşekkür ederim.

Kurumların sunumları ile devam eden toplantıda; yapılacak denetim çalışmalarına ilişkin yol haritası belirlenerek, kararlar alındı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL