Trafik Yönetim Merkezi’nde inceleme

“Trafiğin sinir uçlarını buradan yöneteceğiz” Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr Tahir Büyükakın, Kocaeli’nde ulaşıma dair tüm unsurların tek bir merkezden yönetileceği ve denetleneceği Trafik Yönetim Merkezi’ni ziyaret etti.İzmit SEKA Park..

Trafik Yönetim Merkezi’nde  inceleme

“Trafiğin sinir uçlarını buradan yöneteceğiz”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr Tahir Büyükakın, Kocaeli’nde ulaşıma dair tüm unsurların tek bir merkezden yönetileceği ve denetleneceği Trafik Yönetim Merkezi’ni ziyaret etti.İzmit SEKA Park alanında kurulan Trafik Yönetim Merkezi incelemesinde Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Büyükakın’a eşlik etti.

 Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) unsurlarını içinde barındıran ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile İl Emniyet Müdürlüğü trafik birimlerinin koordineli şekilde hizmet etmesine imkân sağlayacak merkezin incelenmesi sonrası bir açıklama yapan Başkan Büyükakın, “Bu merkezimizle şehrin tamamının anlık fotoğrafını çekebileceğimiz, trafiğin nerede sıkıştığını ve nerede oluştuğunu görebileceğimiz, ona göre karar alıcıların eline çok güçlü verilerin ulaşacağı bir sistem kurulacak. Bir manada trafiğin sinir uçlarını yönetmiş ve haritalarını çıkartmış oluyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, Ulaşım Dairesi Başkanı Ahmet Çelebi ve teknik ekibin de hazır bulunduğu incelemede Başkan Büyükakın merkezin çalışması hakkında detaylı bilgi aldı. Sinyalizasyon yönetim sistemi, trafik kameraları, yoğunluk sensörleri, yoğunluk haritaları, video mesaj sistemi, radar ve değişken trafik işaretleri yönetimi, toplu taşıma yönetim ekranları, tramvay hattı izleme, trafik zabıta, servis araçları denetim, afet ve kriz yönetim unsurlarını içerisinde barındıracak yönetim merkezi, kentteki çok önemli bir ihtiyaca cevap verebilecek birçok özelliği içerisinde barındıracak. Özellikle şehirlerarası geçiş güzergâhında bulunan D100 ve D130 gibi tüm ana yollardaki trafik yoğunluğu, sinyalize kavşakların uzaktan yönetilmesi, tehlikeli yük taşıyan ve ağır vasıtaların geçişlerinin takip edileceği bir merkez olacak.

TİPİOĞLU, “ÇOK ÖNEMLİ BİR AÇIĞI KAPATACAK DİYE DÜŞÜNÜYORUM”

Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu ise, “Trafik Yönetim Merkezi, trafiğin düzenlenmesi noktasında çok katkı sağlayacak. Büyükşehir Belediyemizin veri kaynakları ile Emniyetimizin veri kaynakları aynı anda değerlendirmek suretiyle bu kazaların önlenmesi ve trafiğin denetlenmesi noktasında çok önemli bir açığı kapatacak diye düşünüyorum. Kocaeli’ne yakışan bir Trafik Yönetim Merkezi oldu. Buradan daha da geliştirmek üzere başkanımızın da ifade ettiği gibi EDS altyapısı diğer altyapıları geliştirmek suretiyle Kocaelilere hizmet noktasında ciddi fayda sağlayacak. Bu manada Emniyet Müdürlüğümüze destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımıza, çalışanlarına şükranlarımızı ifade ediyoruz” diyerek açıklamalarını tamamladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL