TSE Başkanı KOTO’yu ziyaret etti

TSE Başkanı Şahin’den KOTO’ya ziyaret   Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Mahmut Sami Şahin, Kocaeli Ticaret Odası’na ziyaret gerçekleştirdi. KOTO Başkanı Necmi Bulut’un, Başkan Yardımcısı Volkan Yılmaz, Yönetim Kurulu Sayman..

TSE Başkanı KOTO’yu ziyaret etti

TSE Başkanı Şahin’den KOTO’ya ziyaret

 

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Mahmut Sami Şahin, Kocaeli Ticaret Odası’na ziyaret gerçekleştirdi. KOTO Başkanı Necmi Bulut’un, Başkan Yardımcısı Volkan Yılmaz, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mikail Kayacı, Meclis Başkan Yardımcısı İbrahim İkiz, Katip Üye Kübra Öter ve Meclis Üyesi Hasan Cemil Altınkaya ile birlikte ev sahipliği yaptığı görüşmede TSE Marmara Bölge Koordinatörü Dr. Metehan Çalış da yer aldı.

‘TALEPLERLE YAKINDAN İLGİLİYİZ’

Ziyarette yaptığı konuşmasında, Oda üyelerinin kurumun sorumluluk alanında olan sorunları ve çözüm önerileriyle sunum yapan Başkan Bulut, “Enstitümüz Odamızın sorun ve taleplerine oldukça duyarlı. Geçtiğimiz dönemlerde de hazırladığımız raporları kuruma iletmiş, faydalı dönüşler almıştık. Ancak halen çözüm bekleyen sorunlar söz konusu” dedi. Başkan Bulut’a detaylı bilgilendirme ve ev sahipliği dolayısıyla teşekkür eden TSE Başkanı Şahin, taleplerle yakından ilgileneceklerini ifade etti.

TALEP VE SORUNLAR

KOTO’nun kapsamlı dosyasında yer alan konu başlıkları şöyle; OTO’nun kapsamlı dosyasında yer alan konu başlıkları şöyle; Özel sürücü kurslarının kullanmış olduğu otomobil, otobüs, kamyon ve çekici türü araçlarda yer alan çift fren ve çift debriyaj sisteminin TSE onaylı uygunluk belgesinin, TÜV muayene işlemlerinde de geçerli sayılması talebi, ikinci el otomobil sektöründe TSE hizmet yeri belgesi olmayan ekspertiz firmalarının çalışmasının önlenmesi ve denetlenmesi, inşaat sektöründe beton numune alımlarında yaşanan sapmaların önlenmesi adına beton basınç değerlerinin hesaplanması ile ilgili aralık belirlenmesi talebi, Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi (TAREKS) işlemlerinde yaşanan aksaklıklar ve sistemin revize ihtiyacı, asansör sektöründe gerçekleştirilen TSE denetimlerine katılan mühendislerde bulunması gereken şartların düzenlenmesi, CE İthalat Prosedür/Genelge Talimatının uygulanmasında yaşanan sorunlar.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL