Tüpraş’ın Çed Kararı İptal Edildi

TÜPRAŞ Faz2 İskelesi Kapasite Artışı Dip Tarama PRojesiyle ilgili Çevre, Şehircilik ve İklimlendirme Bakanlığının ÇED OLUMLU kararı için  açılan davayla karar İPTAL edilmiştir. Tütünçiftlik Sahili Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı..

Tüpraş’ın Çed Kararı İptal Edildi

TÜPRAŞ Faz2 İskelesi Kapasite Artışı Dip Tarama PRojesiyle ilgili Çevre, Şehircilik ve İklimlendirme Bakanlığının ÇED OLUMLU kararı için  açılan davayla karar İPTAL edilmiştir.

Tütünçiftlik Sahili Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Yaprak Fidancı yaptığı açıklamada:

“Derneğimizin başından sonuna takip ettiği bir konu olan, TÜPRAŞ A.Ş FAZ 2 iskelesi kapasite artışı Dip Tarama Projesi ÇED OLUMLU KARARI Bakanlığa açtığımız dava neticesinde İPTAL edilmiştir.

İptal Kararı, Dip Taramanın ekolojiye vereceği ölçülemez zararlar kadar depremselliğe vurgu yapılarak alınmıştır. Zira dip tarama projesi ekolojiye saygısızlığın ete kemiğe bürünmüş halidir. Denizi onlarca metre derinleştirmek için tonlarca kazmak, gelecek nesillerimize karşı ekolojik suç, en hafif ifadeyle vahşettir.

Müsilaj sorununun üstesinde gelemediğimiz gibi etkilerini uzun yıllar yaşayacağımız gerçeği varken emsal olacak bu kararının alınması ümit vericidir. Çevre mücadelesi veren bizler için önemli bir kazanım olduğu gibi benzer mücadelelere girişmek isteyenlere cesaret verici olmuştur. Marmara Denizi, İzmit Körfezi sahipsiz değildir bizlere destek olan herkesle birlikte denizimizi savunduk.

Deniz göl ve yeşil alanlar halka aittir korumak anayasal olarak hem bizlerin hem de bizi yöneten görevidir. Bizler vatandaşlar olarak bu davayı açıp iptal kararını alınmasını sağlayarak üzerimize düşen görevi yerine getirdik, şimdi görev mahkeme kararını uygulaması için bizleri yöneten atanmış ve seçilmişlere düşmektedir.”

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL