Güncel Manşetler Politika

“TÜRK KAVRAMINI, LAYIK OLANLAR KULLANACAK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen 45’nci Muhtarlar Toplantısı’nda Afyonkarahisar, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Manisa, Muğla, Niğde, Osmaniye, Trabzon ve Van illerinden gelen muhtarlar ile bir araya..

“TÜRK KAVRAMINI, LAYIK OLANLAR KULLANACAK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen 45’nci Muhtarlar Toplantısı’nda Afyonkarahisar, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Manisa, Muğla, Niğde, Osmaniye, Trabzon ve Van illerinden gelen muhtarlar ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Türk Tabipler Birliği’nin isminden “Türk” ifadesinin kaldırılmasını istemelerine yönelik tartışmaya da değindi. Bu yüzden kendilerinin Türkiye ve Türklük kavramına karşı olduklarına dair tweetler atıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Tabipler Birliği denilen kuruluşun Türklükle alakası olmadığını, Türk kavramına da layık olan bir yanı olmadığının altını çizdi. Türkiye Barolar Birliğinin de Türkiye’ye layık olan hiçbir yanı olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yüzden bu kuruluşların ne hukuku, ne de tabipliği, hekimliği kendi saltanatları altına alamayacaklarını söyledi. Çıkarılacak olan kanunlar ve Bakanlar Kurulu kararıyla ülkedeki tüm hukukçuların, tüm doktorların kendi derneklerini, vakıflarını rahatlıkla kurabileceklerini ve bunlara da kaynağında para ödemesi yapmayacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bunların hepsi bitecek, ondan tutuştular. Kullanamayacaksınız artık, ne Türk kavramını, ne de Türkiye ismini kullanamayacaksınız. Onu layık olanlar kullanacak” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL