Türk Mutfağı Haftası Etkinliği

Vali Yavuz, Türk Mutfağı Haftası Etkinliğine Katıldı Vali Seddar Yavuz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan “Asırlık Tariflerle Türk..

Türk Mutfağı Haftası Etkinliği

Vali Yavuz, Türk Mutfağı Haftası Etkinliğine Katıldı

Vali Seddar Yavuz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabından hareketle hayata geçirilen ve 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında ilimizin yöresel ürünlerinin sergilendiği programa katılarak emeği geçen herkese teşekkür etti.

Antikkapı Restaurantta gerçekleştirilen programa Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Alb. Yavuz Selim Kapancı, İlçe Belediye Başkanları, kurum müdürleri, siyasi parti il-ilçe başkanları, STK başkan ve temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Etkinliğe özel olarak hazırlanan yöresel yemekler, yine yöresel kıyafetler giyinmiş hanım kardeşlerimiz tarafından tanıtılmasının ardından program, birbirinden lezzetli yöresel yemeklerin tadına bakılmasıyla devam etti.

Programda ayrıca yöresel yemekler, bitkiler ve mutfakta kullanılan eşyalardan oluşan görsel öğeler de sahnede yerlerini alarak görsel bir şölen oluşturuldu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen’in Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinin 27 Mayıs’a kadar süreceğini belirttiği açılış konuşmalarının ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın da etkinliğin ilimize önemli katkılar sunacağını belirterek katkı sunan herkese teşekkür etti.

Kültürümüzün Kayıt Altına Alınması Çok Kıymetli

Kayıt altına alınmayan her şeyin zamanla unutulabileceğine vurgu yapan Vali Yavuz, “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” hakkındaki düşüncelerini şu cümlelerle açıkladı: Hepinizin bildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti özellikle turizm alanında da çok büyük gelişmeler sağladı. Diğer taraftan bazı populist dayatmalar özellikle gençlerimizi fast food alışkanlığına  doğru iterken bir çok önemli değerimizi kaybetmeye başladık. Dolayısıyla asırlık yemeklerimizin, yemek kültürümüzün kayıt altına alınması ve bunların gelecek kuşaklara aktarılması fevkalade önemli bir hizmet. Bu tür etkinliklerimizde önemli katkılar sağlayacaktır.”

Büyük bir medeniyetin mensubu olduğumuzun altını çizen Vali Yavuz, yemek kültürümüzün de bu şekilde zenginleştiğini belirterek şunları kaydetti: “Bu globalleşme küreselleşme adı altında aslında dünyayı kasıp kavuran ve adeta emperyalizme döndüren, bizi bir yaşam biçimine doğru zorlayan yapıya karşı kendimizi savunmamız aynı zamanda kendimizi tanıtmamız çok önemli. Türk Milleti hiç şüphe yok ki dünya üzerindeki en büyük milletlerden bir tanesidir.  İmparatorluklar bakiyesi olan bir ülkeyiz. Dolayısıyla Balkanlar, Kafkaslar, Ortadoğu ve neredeyse Afrika dahil olmak üzere birçok katkıyı da almış bunu içselleştirmiş, değiştirmiş, dönüştürmüş ama onları asimile etmemiş, yok etmemiş büyük bir medeniyet sahibiyiz. Dolayısıyla Anadolu topraklarının bu zenginliğinin yansıtılması noktasında bu tür etkinlik ve faaliyetleri önemli buluyor ve her daim destekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın kıymetli eşleri Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin ve bizatihi Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde Valiliklerimizin yürütücülüğü ve belediyelerimizin destekleri ile Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün ve şehrin tüm paydaşlarının aynı ortamda bulunması, katkı sunması,  buna sahip çıkmasını çok kıymetli buluyor ve başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın olmak üzere emeği geçen herkese bir kez daha çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından program Vali Yavuz ve protokol üyelerinin toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL