“Türk polisi vatan ve millet sevdalısıdır”

Vali Yavuz, Polis Haftası Sebebiyle Düzenlenen İftar Programına Katıldı Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 177. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen iftar programında Vali Seddar Yavuz, Şehit aileleri, gazi ve gazi aileleri ile..

“Türk polisi vatan ve millet sevdalısıdır”

Vali Yavuz, Polis Haftası Sebebiyle Düzenlenen İftar Programına Katıldı

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 177. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen iftar programında Vali Seddar Yavuz, Şehit aileleri, gazi ve gazi aileleri ile bir araya geldi.

Antikkapı Restaurantta gerçekleştirilen programa Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Kocaeli Milletvekilleri; Haydar Akar, Fikri Işık, Emine Zeybek, Radiye Sezer Katırcıoğlu, İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz, Saffet Sancaklı, Deniz Eğitim ve Öğretim ve Garnizon Komutanı Tümamiral Ayhan Gedik, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan V. Yaşar Çakmak, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma komutanı Albay Yavuz Selim Kapancı, Muharip  Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Nurettin Recep Sağlık, şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri katıldı.

Fevziye Camii İmamı Hikmet Akça’nın  Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program, dualar eşliğinde oruçların açılmasıyla devam etti.

Yenilen iftar yemeği ve edilen duaların ardından selamlama ile başladığı konuşmasına günün anlam ve önemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu; Türk Polisinin vatandaşın huzur ve güvenliği, milletin devletiyle bölünmez bütünlüğü noktasında kendisini ilgilendiren her alanda gece gündüz demeden görev yapmaya devam ediyor. Bu uğurda gerektiğinde kanını dökmeye, canını vermeye de hazırdır. Şehitliklerimizdeki al bayraklarımız vatan, millet ve mukaddesat sevgimizin birer nişanesidir. Türk polisi vatan ve millet sevdalısıdır.” dedi.

Tutulan oruçların kabul olması dileğiyle sözlerine başlayan Vali Yavuz şunları kaydetti: “Değerli Milletvekillerimiz ve protokol üyeleri, çok kıymetli adli ve askeri teşkilatımızın mensupları, aziz şehitlerimizin kutsal emanetleri ve kahraman gazilerimiz, öncelikle hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum.  Polis teşkilatımızın kuruluş yıl dönümü vesilesiyle bir kez daha kahraman polis teşkilatımızın mensuplarını can-ı gönülden tebrik ediyor, ülkemiz, vatanımız için yapmış oldukları hizmetler vesilesiyle ayrı ayrı kutluyor ve tebrik ediyorum. Aziz milletimizin emaneti olan kutsal üniformayı taşıyan siz değerli emniyet teşkilatı mensupları o üniformaya layık olmak için yoğun bir çaba ve gayret sarf ediyorsunuz.  Çünkü bu üniforma milletimizin tertemiz olarak size canını, malını emanet ettiği üniformadır. Dolayısıyla polis teşkilatımız bugüne kadar bu üniformanın ağırlığını her daim taşımış, yurt içinde ve ihtiyaç duyulduğunda sınır ötesinde fedakarca görev yapmış, canını ortaya koymuş ve kahramanca mücadeleler sergilemiştir. Bu mesleği 33 yıldır icra eden birisi olarak tüm kahramanlıklarınıza ve fedakarlıklarınıza şahidiz. Bu vesileyle teşkilat mensuplarına bir kez daha teşekkür ediyor, bu meşakkatli mücadelede bütün çileyi çeken eşleriniz ve çocuklarınıza da minnet ve şükran duygularımızı iletiyoruz.

Aziz milletimizin en önemli özelliğinin vefa olduğuna vurgu yapan Vali Yavuz konuşmaların devamında şunları söyledi; Aziz şehitlerimizin kutsal emanetleri, değerli gazilerimiz, hepinizin bildiği gibi büyük milletlerin en önemli özelliği vefasıdır. Şairin de dediği gibi ‘Vatan için canını feda etmeye hazır milyonlar yoksa, ne o millet ne de o devlet ayakta kalamaz.’ Bizi diğer milletlerden ayrı kılan en önemli husus kutsal değerlerimiz; vatanımız, bayrağımız ve dinimiz için şehadete gül bahçesine girercesine koşmaktır. Çünkü ecdat hiçbir zaman yatağında ölmeyi değil, Allah yolunda ölmeyi, öldürmeyi tercih etmiş, şehadeti arzulamış ve bunun için dua etmiştir.

Köklü bir medeniyetin evlatlarını yolundan döndürmenin, hak, hukuk ve adalet yolundan caydırmanın mümkün olmadığını belirten Vali Yavuz; İşte böylesine köklü bir medeniyetin evlatlarını hiçbir zaman yolundan döndürmek, hak hukuk ve adaletten caydırmak mümkün değildir. Nitekim aziz milletimiz de bu şuurla yoluna devam ediyor. İnanıyorum ki aziz milletimizin her bir ferdi bu ülkenin yeni baştan küresel bir güç Türkiye olabilecek şekilde organize edilmesi için var gücüyle çalışacak, mücadele edecek ve tarihten getirmiş olduğu değerlerini, inançlarını ve kültürünü koruyacak, bunu bugünün ve yarının ifadesiyle anlamlandıracak ve güçlü Türkiye’yi hep beraber inşa edecektir. Bir kez daha Aziz Şehitlerimize ve merhum gazilerimize Allah’tan rahmet, geride kalan bütün yakınlarına sabır diliyor ve sizleri Cennetinde buluşturmasını niyaz ediyorum. Onur abidelerimiz, kahraman gazilerimize sağlık afiyet diliyorum. Gazilerimiz her zaman yanımızda bizler de onların yanındayız. Alnımız açık, başımız diktir. 85 milyon vatan evladı aynı zamanda sizin evladınızdır.” diyerek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından program, Vali Seddar Yavuz ve protokol üyelerinin konuklarıyla yakından ilgilenerek bir süre sohbet etmeleri ve günün anısına fotoğraf çektirmeleriyle sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL