Genel Güncel Manşetler Sağlık

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi’nden “ÇAĞRIMIZDIR”

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi İşyeri Temsilciler Toplantısı Maide Restaurant’ta gerçekleştirildi Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi İşyeri Temsilcileri toplantısı Seka park Maide Restaurantta Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker’in ev sahipliğinde..

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi’nden “ÇAĞRIMIZDIR”

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi İşyeri Temsilciler Toplantısı Maide Restaurant’ta gerçekleştirildi

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi İşyeri Temsilcileri toplantısı Seka park Maide Restaurantta Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Kadınlar Kolu Başkanı, Aile Hekimleri Komisyon üyeleri ve işyeri temsilcileri katılım sağladı.

DEPREME DAYANIKLI BİNALAR İNŞA ETMELİYİZ.
Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker yaptığı açılış konuşmasında, “ ülkemizde sık sık depremler meydana gelmektedir. Depremle yaşamayı öğrenmeliyiz, deprem öldürmez bina öldürür gerçeğini iyi kavramalıyız. Depreme dayanıklı binalar inşa etmeliyiz. Deprem ülkemizin bir gerçeği, Millet olarak de bu gerçekle yaşamalıyız. Güney doğuda on bir ilimizde etkisini gösteren Türk Milletini derinden yaralayan bu felakette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Deprem bölgesine Türk Sağlık Sen Genel Merkezimiz ve Kocaeli Şube olarak yardımlar yapılmak olup yapmaya da devam edeceğiz.

SORUNLARI YERLİ YERİNDE DURMAKTADIR
Deprem ülkemizin birinci derecede gündemi olsa da hayat devam etmekte olup var olan sorunları yok saymak mümkün olmadığı gibi, sorunları da halının altına süpürerek görmezden gelinmesi mümkün değildir. Sağlık çalışanlarının var olan sorunları yerli yerinde durmaktadır. Sorunların çözümüne kavuşturulması veya asgariye indirilmesi noktasında ne kamu işvereni nede yetkili ve etkisiz sarı sendika gerekeni yapmadığına şahit olmaktayız.

HUZURSUZLUĞUNA SON VERMELİDİR.
İlimizde şehir hastanesinin ne zaman açılacağı ve mevcut hastanelerinin akıbetini ne olacağı hakkında sağlık çalışanları bilgilendirilmediğinden dolayı mevcut hastanelerde görev yapan çalışanlar huzursuzdur. Yetkililer belirsizlikle ilgili çalışanları bilgilendirmeli gerekli açıklamaları yaparak belirsizliği ortadan kaldırmak suretiyle çalışanlarının huzursuzluğuna son vermelidir. İdareler çalışanlarının sorunlarına duyarlı olmalı kanun ve yönetmenlikler çerçevesinde kurumu sevk ve idare etmelidirler. Çalışanlar çeşitli konularda idarelere yapmış oldukları başvurular hakkında bazı idareler işleme almamakta, çalışanın başvurusunu yok saymakta olduğu bilgileri çalışanlarca iddia edilmektedir.

İdarelere tavsiyemiz kanun ve yönetmenlikler çerçevesinde işlem yapın.

ÇAĞRIMIZDIR
Hayat pahalılığından, kurumlarda yaşanan mobing ve usul süz işlemlerden şikâyetçi olduğunu her fırsatta dile getiren sağlık çalışanlarına çağrımızdır. 01- 30 Ağustos 2023 tarihinde Kamu İşvereni ile Yetkili Sendika arasında 2024 ve 2025 yılları içerisinde Kamu çalışanlarına yapılacak zam ve sosyal hakların pazarlığı yapılacaktır. Altı dönemdir Toplu Sözleşme masasında enflasyonun altındaki zam artışlarına imza atarak sağlık çalışanlarını, emeklilerimizi mağdur eden sendikadan kurtulma zamanı yaklaşıyor. Enflasyon altındaki zamlara hayır diyorsan, Milli gelirden hakkının alınmasını istiyor isen, sosyal haklarının artmasını istiyor isen, Çalışama hayatında mobinglere maruz kalmak istemiyorsan yetkili ama etkisiz olan sarı sendikadan istifa ederek toplu sözleşme masasında Kamu çalışanlarını temsil etme kabiliyetinde ve her şartta çalışanların yanında olan Türkiye Kamu Sen ve Türk Sağlık Sene üyelik kaydını yaptırarak destek ol. Hep birlikte mutlu çalışan mutlu Türkiye’yi inşa edelim. Diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL