Eğitim Genel Güncel Manşetler

Türkiye Onları Konuşuyor!

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde koyun sağıp, çobanlık yaparak sınava hazırlanan Habib Bitkin, TEOG sınavında 6 dersten sorulan 120 sorunun 119’una doğru cevap vererek Türkiye ikincileri arasına girdi. Yine Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde..

Türkiye Onları Konuşuyor!

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde koyun sağıp, çobanlık yaparak sınava hazırlanan Habib Bitkin, TEOG sınavında 6 dersten sorulan 120 sorunun 119’una doğru cevap vererek Türkiye ikincileri arasına girdi. Yine Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde Nesibe Öztürk, Ayşenur Elif Erdil ile Berdan Karataş 120 sorunun 120’sini de doğru yaptı. Türkiye gündemine 16 kişinin yaşamını yitirdiği maden faciası ile gelen Siirt’in Şirvan İlçesi’nde 14 yaşındaki Esma Açıkça da birinciler arasına girdi.

TEOG sınavında geçmiş yıllarda olduğu gibi başarı geleneğini devam ettiren Çemişgezek ilçesinde, bu yılda birçok öğrenci Teog’da 120’de 120 yaptı. Ancak, 120 sorudan 119’unu doğru yaparak Türkiye ikincileri arasına giren Habib Bitkin, yaşından büyük yaptığı işlerle ailesine verdiği destekle dikkat çekiyor. Başarısının ailesiyle birlikte öğretmenlerini ve kendisini çok mutlu ettiğini belirten Habib Bitkin, “Ben Çemişgezek ilçesine bağlı Tatar mezrasında oturuyorum. TEOG sınavında ful çekmek istiyordum ama olmadı. İnşallah ilerleyen eğitim hayatımda büyük başarılar için mücadele edeceğim. Yatılı olarak eğitim görüyorum. Haftanın beş günü okuldayım. Hafta sonları köyüme geliyorum. Ailece küçükbaş hayvancılıkla uğraşmaktayız. Kış aylarını köyde, yaz aylarını ise yaylalarda geçiriyorum” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL