Türkiye Romanlar günü kutlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Roman dernekleri işbirliği ile 14 Mart Türkiye Romanlar Günü kutlaması gerçekleştirdi. Antikkapı Restoran’da gerçekleşen programa Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Genel..

Türkiye Romanlar günü kutlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Roman dernekleri işbirliği ile 14 Mart Türkiye Romanlar Günü kutlaması gerçekleştirdi.

Antikkapı Restoran’da gerçekleşen programa Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, Türkiye Roman Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar,Kocaeli Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Erkan Aksoy ve çok sayıda roman vatandaş katıldı. Başkan Karaosmanoğlu; “Eğitim anlamında biraz mesafe almamız lazım. Çocuklarımızı mutlaka okula gönderelim. Karanlıkla aydınlık bir olmadığı gibi, bilenlerle bilmeyenler bir değildir” ifadelerini kullandı.

ROMANLARA HAKLARI VERİLDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin roman dernekleri ile birlikte düzenlediği 14 Mart Türkiye Romanlar Günü etkinliği şehitler için kuranı kerim tilaveti dua ile başladı. Programda konuşma yapan Kocaeli Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Erkan Aksoy; “ 1934 yılında çıkarılan kanunda yer alan Romanlar hiçbir kurumda görev yapamaz ifadesine değindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın romanlardan özür dileyerek bu maddeyi kaldırdığını belirtti. Roman vatandaşları önemseyen ve her alanda yanlarında olan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür etti.

Türkiye Roman Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar; “Burada toplanmamızdaki asıl mesele romanlar olarak devletimizin yanında olduğumuzu göstermektir. Afrin harekâtında görev yapan askerlerimize başarılar diliyorum. Şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Gerçekten özür dilenmesi gereken bir millet varsa ben, devletim adına Roman kardeşlerimden özür diliyorum” sözlerini hatırlatan Çokyaşar; Erdoğan’ın 2006 yılında romanları rencide eden anayasa maddesini kaldırdığını söyledi. Çokyaşar, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na roman vatandaşlar için yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL