Ekonomi Güncel Manşetler

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Çağlar’a ziyaret

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Can Akın Çağlar’ı ziyaret etti. Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Can Akın Çağlar’ı CEO olarak görev yaptığı Euroka Sigorta Genel Merkezi’nde..

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Çağlar’a ziyaret

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Can Akın Çağlar’ı ziyaret etti. Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Can Akın Çağlar’ı CEO olarak görev yaptığı Euroka Sigorta Genel Merkezi’nde gerçekleşen ziyarette; KOTO Başkanı Necmi Bulut, Meclis üyeleri Nazan Topdemir Bülbül ve Medet Aydın ile 14.Meslek Komitesi’nin sigortacı üyeleri Olcay İlter, Abdullah Kanpara, Kürşat Karaca ile Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreteri Mehmet Akif Eroğlu da bulundu.

TABAN VE TAVAN UYGULAMALARI

KOTO Başkanı Bulut, ziyarette bir süre önce Türkiye Sigorta Birliği Başkanlığı’na seçilen Çağlar’ı kutlayıp hayırlı olsun dileklerini iletirken, sigorta sektöründe yapılan düzenlemelerin acenteler üzerinde etkileriyle ilgili bilgi verdi. Bulut, “Sigortacılık sektöründe yapılan yeni düzenlemeler en çok acenteleri etkiliyor. Sigorta acenteleri poliçe kestikleri müşterilerinin bütün sorunlarıyla ilgilenmek durumunda ama bankaların kredi verirken sigorta ürünlerini satmada olduğu kadar rahat değiliz. Taban ve tavan uygulamaları kar oranlarının düşmesi, havuz sistemindeki sıkıntılar ve sektörün kapsamlı bir eğitime ihtiyacının olması gibi sorunları sigorta şirketlerinin acentelere bakışındaki olumsuzlukları bir araya gelerek masaya yatırılmalı. Sigortacılığın dijital pazarlama değişimi karşısında sektöre yatırım yapan acentelerin korunması gibi birçok konuda işbirliği yapılması için çaba göstermeye hazırız” dedi.

TOBB İLE İŞBİRLİĞİ

Türkiye’nin sigorta harcamalarıyla dünya ölçeğinde beklenen düzeye ulaşmamasına rağmen 15 bin acente ve sigorta şirketleriyle toplamda 70 bin kişinin sektörün bir parçası olduğunu belirten Türkiye Sigorta Birliği Başkan Çağlar, “Türkiye’de sigorta sektörünün yapısal sorunlarını Ankara’da ekonomi yönetimi ve hükümete anlatmak için çaba gösteriyoruz. Ekonomi yönetimi ve bakanlarımıza ziyaretlerimizde ülkemizde sigorta kültürünün yerleşip gelişmesi için başta TOBB ile sahada çalışan siz acenteler, brokerler, eksperler ile sektörün bütün paydaşları bir araya getirerek önce sigorta pazarını büyüterek herkesin daha fazla kazanması için projeler geliştireceğiz. Belirttiğiniz gibi sektörümüzün kapsamlı bir eğitime çalışmasına ihtiyacı var. Bunu da TOBB ile işbirliği ile çözebiliriz. Sigorta sektörünün sahadaki temsilcisi siz acenteler ve sektör deki diğer kurumlarla da koordineli bir şekilde kalıcı her kesimin haklarının koruyan çalışmalar yapacağız’ dedi. KOTO Başkanı Bulut TSB Başkanı Çağlar’a ziyaretinde anı armağanı takdim ederken İzmitli girişimci Eray Bodur’un ürünü Rodopi kahvesi içildi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL