Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Türkiye’de 7 Milyon Diyabet Hastası Var | Kocaelide Bugün
Güncel Manşetler Sağlık

Türkiye’de 7 Milyon Diyabet Hastası Var

14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde dün diyabet hastalarına yönelik bilgilendirme ve farkındalık toplantısı yapıldı. Her yıl farklı bir tema ve sloganla farkındalık yaratılan diyabetin bu..

Türkiye’de 7 Milyon Diyabet Hastası Var

14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde dün diyabet hastalarına yönelik bilgilendirme ve farkındalık toplantısı yapıldı. Her yıl farklı bir tema ve sloganla farkındalık yaratılan diyabetin bu yıl ki teması “Sağlıklı Bir Gelecek”, sloganı ise “Kadın ve Diyabet” olarak belirlendi.

Toplantıda diyabetle ilgili sunum yapan Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Berrin Çetinarslan, diyabetin her organı etkilediğini vurgulayarak Türkiye’de 7 milyon diyabet hastası olduğunu kaydetti. Diyabetin dünyada kadınlarda ölüm nedenleri arasında 9. sırada bulunduğunu belirten Çetinarslan, 2040 yılında dünyada 313 milyon diyabetli kadın olacağının öngörüldüğünü söyledi.

Uzm. Dr. Alev Selek, Kadın ve Diyabet üzerine yaptığı konuşmada çeşitli sosyo-ekonomik sebeplerden dolayı diyabetin kadınlar üzerindeki etkisinin daha fazla olduğunu belirtti. Alev Selek, diyabetik kadınlarda rahim ve meme kanseri riskinin daha yüksek olduğunu, idrar yolu enfeksiyonun daha sık görüldüğünü kaydederken hamilelerin diyabete karşı daha dikkatli olması gerektiğini söyledi. Potolog Yrd. Doç. Dr. Ayfer Peker ise yaptığı sunumda Diyabetik Ayak Sağlığının öneminden bahsetti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL