Eğitim Genel Güncel Manşetler Sağlık

Türkiye’deki İlk Kadavra Kursları KOÜ’de Düzenlendi

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Konferans Salonu’nda, 3-4 Şubat tarihlerinde, Türk Cerrahi Derneği tarafından Türkiye’de ilk defa kadavra kursları düzenlendi.  “Meme Endokrin Cerrahisi Kadavra” ve “Gastrointestinal Cerrahi Kadavra” kurslarına..

Türkiye’deki İlk Kadavra Kursları KOÜ’de Düzenlendi

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Konferans Salonu’nda, 3-4 Şubat tarihlerinde, Türk Cerrahi Derneği tarafından Türkiye’de ilk defa kadavra kursları düzenlendi.

 “Meme Endokrin Cerrahisi Kadavra” ve “Gastrointestinal Cerrahi Kadavra” kurslarına Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Cantürk, Türk Cerrahi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreter Prof. Dr. Ömer Alabaz ile Türkiye’nin dört bir yanından hekimler katıldı.

 “Türk Cerrahisinde Yeni Ufuklar Açacak”

Kursun açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Zafer Cantürk, “Türk Cerrahi Derneği’nin ilk organizasyonunun Kocaeli’nde gerçekleştirmesinin onurunu yaşıyoruz. Bu kurs, cerrah arkadaşlarımıza oldukça katkı sağlayacak düzeyde. Değerli eğitimci hocalarımızın sunumları sayesinde, Türk cerrahisinde yeni ufuklara yelken açacağız. Amacımız; cerrah arkadaşlarımıza kadavra üzerinden bir cerrahın bilmesi gereken anatomik detayları, ameliyat esnasında karşılaşacak zorlukları paylaşıp eğitim sağlamak. Kursumuzda, Türk Cerrahi Derneği tarafından yurtdışından getirilen kadavraları kullanıyoruz. Gerekli saygı sınırları çerçevesinde kullandığımız kadavraları, işlem sonrası defnedeceğiz.” şeklinde konuştu.

 Kadavra Üzerinde Uygulamalı Eğitim

Türk Cerrahi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreter Prof. Dr. Ömer Alabaz, “İlk kadavra kursumuzu Zafer Hoca’mın başkanlığında yapmaktan gurur duyuyorum. Türk Cerrahi Derneği tarafından oldukça pahalı olan kadavrayı, eğitimde sınır olmaması adına alıp kullanmış bulunmaktayız.” dedi. Prof. Dr. Zafer Utkan ise kursların hayırlı ve faydalı olmasını dileyerek birçok değerli hekimi Kocaeli Üniversitesinde ağırlamaktan gurur duyduklarını ifade etti.

 İki gün boyunca devam eden kurslarda “Özefagus ve Mide”, “Pankreas ve Safra Yolları”, “Karaciğer”, “Kolon-Rekrum ve Anal Kanal”, “Baş Boyun Anatomisi”, “Meme ve Aksilla Anatomisi” başlıklarında verilen teorik eğitimlerin ardından, kadavra üzerinde uygulamalı anlatım gerçekleştirildi.

 Kursun sonunda KOÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Cantürk tarafından katılımcılara katılım belgesi, konuşmacılara ise teşekkür belgesi verildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL