Güncel Manşetler Politika

Türkiye’ye bedel ödetmekten söz edenlere “hodri meydan”

“İSTİKLAL MARŞIMIZI MÜREKKEPLE DEĞİL KANLA YAZMIŞ BİR MİLLETİZ” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 43’üncüsü düzenlenen Muhtarlar Toplantısı’nda, Türkiye’nin 14 ilinden gelen mahalle ve köy muhtarı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir araya geldi…

Türkiye’ye bedel ödetmekten söz edenlere “hodri meydan”

“İSTİKLAL MARŞIMIZI MÜREKKEPLE DEĞİL KANLA YAZMIŞ BİR MİLLETİZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 43’üncüsü düzenlenen Muhtarlar Toplantısı’nda, Türkiye’nin 14 ilinden gelen mahalle ve köy muhtarı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir araya geldi.

Türkiye’ye bedel ödetmekten söz edenlere hitaben “hodri meydan” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anadolu’nun; pek çok medeniyetin ve milletin doğuşuna şahitlik ettiği gibi, kibir abidesi güçlerin çöküşünü de gördüğünü söyledi. Bu toprakların altının, 600 bin kişiyle İstanbul’dan yola çıkıp Torosları ancak 60 bin kişiyle aşabilen orduların örnekleriyle dolu olduğunu sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları ekledi: “Biz İstiklal Marşımızı kardeşlerim, mürekkeple değil kanımızla yazmış bir milletiz. En büyük bedel can değil midir? Milletimiz istiklali ve istikbali için girdiği her imtihandan kanını akıtma pahasına çıkmıştır. Bize bedel ödetmekten söz edenlere tavsiyemiz, açın İstiklal Marşımızı okuyun”

“Suriye’den, Irak’tan Libya’dan, Kuzey Afrika’dan Balkanlar’dan, Kafkasya’dan, Orta Asya’dan bize ne?” diyenlerin sadece tarihlerinden değil, istiklal ve istikbal kavramlarından da habersiz olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ülkelerin ve bölgelerin tamamının Türkiye’nin gönül dünyası sınırları içinde olduğunu kaydetti. Gazi Mustafa Kemal’in misak-ı millî sınırlarını hatırlatan ve Suriye’nin kuzeyinde terör koridoru oluşturulmak istenen bölgenin bu sınırlar içinde olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu hassasiyetlerimizi unutmayın, onun için oralarda öyle devlet kurma, vesaire bu yola tevessül edenler avucunu yalar. Gereği neyse bunu görecekler. Kimse orada yeni bir devlet kurma gayreti içerisine girmesin, kararlılığımız tamdır” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL