Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
“Türkmen kardeşlerimiz yalnız değildir” | Kocaelide Bugün
Güncel Manşetler

“Türkmen kardeşlerimiz yalnız değildir”

25 Eylül’de Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin yapacağı bağımsızlık Referandumu ile alakalı KMKB (Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği) olarak Dönem Başkanı Eren ELMALI’nın öncülüğünde Türk Ocakları’nın ev sahipliğinde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Toplantıya Türk..

“Türkmen kardeşlerimiz yalnız değildir”

25 Eylül’de Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin yapacağı bağımsızlık Referandumu ile alakalı KMKB (Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği) olarak Dönem Başkanı Eren ELMALI’nın öncülüğünde Türk Ocakları’nın ev sahipliğinde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Toplantıya Türk Ocağı Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir, Türk Kamu Sen Kocaeli İl Başkanı Yaşar Şanlı, KOÜ Türk Dünyası ve Araştırmaları Kulübü Başkanı Numan Çakır, Kocaeli Türk Ocağı Hars Heyeti Başkanı Halil Özcan, Türk Haber Sen Kocaeli İl Başkanı Yasin Pazar, Türk Yerel Hizmet Sen Kocaeli İl Başkanı Ülfet Alnıaçık , Türk Eğitim Sen İzmit İlçe Başkanı Hüseyin Akçay, Türk Eğitim Sen Kocaeli İl Başkan Vekili Hakan Önerdem katıldı.

Yesevi Ocağı Başkanı ve KMKB Dönem Sözcüsü Eren ELMALI konuyla alakalı şu açıklamada bulundu:

“2003’te başlayan Amerikan işgali ile birlikte yaklaşık 14 yıldır bir savaşın içerisinde olan Irak, bu sefer etrafını da etkileyecek bir savaşın içine sürüklenmektedir. Yıllardır süren bu puslu havada fırsatı ganimete çevirmek isteyen IKBY, Irak’ın toprak bütünlüğünü tanımayarak binlerce yıllık Türk yerleşim yerlerini de içine alan bir bölgede, 25 Eylül günü bağımsızlık referandumu gerçekleştireceğini açıklamıştır.

Özellikle Misak-ı Millî sınırlarımız içerisindeki alan, Türk düşmanı bütün güçlerin operasyon merkezi haline gelmiştir. Kerkük’te tapu daireleri yağmalandığında,mezar taşları yok edildiğinde, bölgeye planlı göçler yapıldığında avaz avaz yetkililere yaptığımız müdahale edin çığlığı, ne yazık ki bugün üstümüze nice felaketlerle gelen bir çığa dönüşmektedir.

Yapılacak olan referanduma, sözde bölgesel Kürt yönetimi sınırlarına dâhil olmayan Kerkük’ü de katma çabası, Kerkük meclisi tarafından yetkisiz ve usulsüz bir şekilde kabul edilmiştir.

25 Eylül’de yapılacak referandumda kullanılacak pusulalardaki ifadeler ise Kürtlerin niyetlerinin bununla da sınırlı olmadığını göstermiştir. “Kürdistan bölgesi ve bölge iradesi dışında kalan Kürdistanlı yörelerin bağımsız devlet olmasını istiyor musunuz” sorusuyla referanduma gidilecek bölgede, Kerkük ve Musul başta olmak üzere Telafer’den Mendeli’ye kadar hemen hemen hiç bir Türkmen yerleşiminin güvenliğinin kalmayacağı aşikârdır. Kaldı ki daha şimdiden bölgeden silahlı grupların hareketleri ve yer yer çatışma haberleri gelmektedir.

Her zaman ifade ediyoruz. Türkiye’nin güvenliği ve sınırları, Edirne’den, Kars’tan, Kilis’ten, Hakkâri’den değil; Buhara’dan, Merv’den, Saraybosna’dan, Priştine’den, Arakan’dan ve illâ ki Halep’ten, Bağdat’tan, Kerkük’ten başlar…

Bu minvalde; Türk Devleti, Irak Anayasası’ndan doğan hakları da dahil olmak üzere, her türlü hukukî ve uluslararası argümanlar dahilinde, behemehal Kerkük Davası ile alakadar olmalıdır.

Bu “hadiseler”, müstakil ve sıradan hadiseler değildir. Kerkük’teki Türkmen varlığı, hiçbir siyasî hesaba, iç politik kavgalara kurban edilemeyecek kadar mühim, mukaddes ve değerlidir.

Devletimizin bir oldu bittiyle Türkmen topraklarının ilhak edilmesine göz yummayacağına, bölgedeki soydaşlarımızın güvenliği için her türlü tedbiri alacağına olan inancımız tam, bu yolda atılacak adımlarda desteğimiz sınırsızdır. Aziz milletimizi de bu hassas duruma sessiz kalmamaya ve var olma savaşında Türkmen kardeşlerimizle omuz omuza vermeye davet ediyoruz. Bilinmelidir ki, Türkmen kardeşlerimiz yalnız değildir. “

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL