Manşetler Politika Surmanset

Uçar: Bu arazilerin satışına karşıyız!

Saadet Partisi Çayırova Belediyesi Meclis Üyesi Ali Uçar, Çayırova Belediyesi tarafından 9 Ağustos günü satışa çıkarılacak olan arazi için önemli açıklamalar yaptı. Belediye Meclisi Ağustos ayı oturumunda konuyla ilgili düşüncelerini..

Uçar: Bu arazilerin satışına karşıyız!

Saadet Partisi Çayırova Belediyesi Meclis Üyesi Ali Uçar, Çayırova Belediyesi tarafından 9 Ağustos günü satışa çıkarılacak olan arazi için önemli açıklamalar yaptı.

Belediye Meclisi Ağustos ayı oturumunda konuyla ilgili düşüncelerini aktaran Uçar, Başkan vekili Orhan Keskin’in “takasa karşıydınız bizde satıyoruz, sorun ne?” demesi üzerine “Biz takasa da karşıydık Satışa da karşıyız” dedi.

“GELECEKTE 100 MİLYON TL’YE ALAMAZSINIZ”

En başından beri arazi satışlarının karşısında olduklarını da belirten Ali Uçar “9 Ağustos Çarşamba günü satmak istediğiniz bu arazinin değeri bundan 10 yıl sonra çok yüksek bir rakama ulaşacaktır. Bugün 25-30 Milyon TL arası bir fiyat telaffuz ediyoruz ama zamanı gelince böyle bir araziyi 100 Milyon TL’ye bile alamayız. Bu arazi satışı Çayırova’nın geleceği için doğru bir karar değildir” dedi.

“BUGÜN SATACAKSINIZ, YARIN NE OLACAK?”

Satılacak olan arazinin değerini iyi analiz etmek gerekir diyen Uçar:: “Geçmişte alınan takas kararı için metrekare bedeli olarak 1.100 TL değer biçilmiş olan araziye şimdi aldığınız satış kararı için 3.600 TL fiyat belirlendi. Şimdi sormak lazım ne oldu da bu arazinin fiyatı iki ayda bu kadar yükseldi. Bakın bu arazi satışı bugün maddi bir getiri sağlayabilir ama yarın okul yapacak, park yapacak, hastane yapacak, devlet dairesi yapacak yerimiz kalmadığının da bu araziyi mumla arayacak insanlar” şeklinde konuştu.

“YER KAMULAŞTIRMAK İÇİN YAŞANAN SIKINTI ORTADAYKEN”

Gelecekte kamuya dönük yatırım yapmak adına arazi arayışı içine girileceğini de belirten Uçar: “Bugün bile yatırım yapmak adına arazi bulmakta sorun yaşanıyor. Çayırova Mahallesi Üç Küme evler bölgesinde 8 dairelik alanı kamulaştırmak için harcanan efor ortada. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi dahi müdahil olmasına rağmen o bölgede kamulaştırma için çok büyük uğraş veriliyor hala. Yarın aynı sorunu yaşamaya devam edeceğiz eğer bu satışlar devam ederse” dedi.

“TÜM ÇAYIROVA HALKINI SATIŞLARIN KARŞISINDA OLMAYA DAVET EDİYORUM”

Konuşmasının sonunda tüm Çayırova halkını satışların karşısında olmaya davet eden Uçar: “Ben sadece Belediye Meclis üyesi olarak değil, aynı zamanda Çayırova’da yaşayan bir vatandaş olarak belediyemize ait arazilerin satışına karşıyım. Bizim sayısal çoğunluğumuz olmadığı için bu satışı engelleyemiyoruz ama inanıyorum ki Çayırova halkı yanımızda olacaktır. Ben tüm Çayırova halkını bu arazi satışlarının karşısında olmaya ve tepkilerini dile getirmeye davet ediyorum” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL