Manşetler Politika Surmanset

Uçar Tepki Gösterdi Gündeme Madde Eklendi

Saadet Partili Meclis Üyesi Ali Uçar, 1/1000’lik planların görüşüldüğü gündem maddesi sırasında söz isteyerek yapılan uygulamaya tepki gösterdi. Uçar, komisyonlara alınmadıkları için Saadet Partisi olarak duruma tepkili olduklarını belirterek “Saadet..

Uçar Tepki Gösterdi Gündeme Madde Eklendi

Saadet Partili Meclis Üyesi Ali Uçar, 1/1000’lik planların görüşüldüğü gündem maddesi sırasında söz isteyerek yapılan uygulamaya tepki gösterdi.

Uçar, komisyonlara alınmadıkları için Saadet Partisi olarak duruma tepkili olduklarını belirterek “Saadet Partisi meclis üyeleri olarak komisyonlara alınmıyoruz ve doğal olarakta bu imar plan tadilatlarında canı yanan, hakkı yenen vatandaşlarımız var mı, yok mu? Bilmiyoruz. Burada yapılan tadilatların yanında daha önce de defaten ikaz ettiğimiz bir başka konuda ise herhangi bir değişiklik yapılıp yapılmadığı hususunda tarafımıza bilgi verilmiyor” dedi.

“HERYERDE 10 METRE ORADA 7 METRE”

Gösterdiği tepkinin sebebini açıklayan Ali Uçar: “Daha öncede hem imar komisyon başkanını hemde sizi bir hususta uyardım. Yenimahalle ve Çayırova Mahallelerinde yapılan kat artışı ve yoldan çekmeler ile ilgili çalışma farklı algılar oluşmasına sebep oluyor diye. Her yerde 10 metre olan yollar Başkan Demirci’nin işletmesinin olduğu cadde de 7 metre olarak kaldı. Burada bir değişiklik söz konusu olup olmadığı hakkında bilgi istiyoruz. Burada yapılan bu uygulama vatandaşında bizlerinde kafasında soru işaretleri oluşturmaktadır” şeklinde konuştu.

TARTAR: 7 METRE KALAN YEREDE KAT ARTIŞI OLMADI

Keskin, durum hakkında Başkan Yardımcısı Refik Tartar’dan da bilgi istedi. Tartar: “Burada 7 metreden 10 metreye çıkmayan yerlerde kat artışı sağlanmadı. 10 metreye çekilen yerlerde ise kat artışı sağlayarak vatandaşın mağdur olmaması sağlandı. Yolların 10 metre olması ise geleceğe dönük olarak vatandaşın lehinedir. Eğer her yerde yollar 10 metre olsun istiyorsak meclisten ek karar alıp büyükşehir meclisine sunarız” dedi.

“GÜNDEME EKLEYİP KOMİSYONDA BAKARIZ”

Duruma açıklık getirmek isteyen Başkan vekili Keskin ise “Burada herhangi bir aksi durum söz konusu değil kaldı ki yolu 10 metre olan bir işletme kişiye daha fazla kar sağlar. Burada herhangi bir yanlış algıya yol açacak durum yok. Fakat bunu konuyu değerlendirip gündeme madde olarak ekletelim ve büyükşehir meclisine gönderelim” dedi.

UÇAR: ORASI ZATEN 8 KAT İMARLI KAT ARTIŞI İLGİLENDİRMİYOR

Tartar’a da tepki gösteren Uçar: “Zaten yolların 10 metre olması için biz Saadet Partisi olarak destek verdik. Fakat bir uygulama yapılıyorsa ya her yerde yapılır yada yapılmaz. Başkan Demirci’nin işletmesinin olduğu arazi zaten 8 kat imarlı yani kat ittifakı o araziyi ilgilendiren bir husus değil. Ama yolun burada 7 metre kalması akıllara farklı sorular getiriyor doğal olarak. Burada kimseyi suçlamıyoruz önemli olan varsa hata düzeltilmeli diyoruz” şeklinde konuştu.

UÇAR: KENT ESTETİĞİNİZİ GÖRECEĞİZ

Çayırova’da herkesin yolları her yerde 10 metre olarak bildiğini belirten Ali Uçar: “Şuan evini bitirmiş olan vatandaş zaten kat artışından faydalanamıyor. Öte yandan kent estetiği diyorsunuz fakat kısa süre sonra farklı farklı kat ittifakına sahip binaların yapıldığını göreceğiz ve kaçak katlar ortaya çıkacak ve kent estetiği anlayışınızı göreceğiz” dedi.

KESKİN: BENDE HERYERDE 10 METRE OLSUN İSTERİM

Saadet Partili Uçar’ın bu tepkisinin ardından ise Başkan Vekili Orhan Keskin: “Bende her yerde yol 10 metre olsun isterim fakat burada aklınıza gelen soru işaretleri yanlıştır. Yinede sizlerin de aklında ki soruları gidermek adına gündeme ayrı bir madde olarak bu yoldan çekmeler hususunu değerlendirelim karar alıp büyükşehir meclisine havale edelim” dedi. Bu konuşmalarından ardından ise konu gündeme 9. Madde olarak eklenerek oylandı ve Büyükşehir’e havale edildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL