Genel Güncel Manşetler Sağlık Yaşam

Ücretsiz Check-Up Devam Ediyor

Sağlık Bakanlığı tarafından “Koruyucu Sağlık Hizmetleri” kapsamında aile hekimliği sisteminde önemli bir uygulama hayata geçirildi. Bilindiği üzere 2010 yılından itibaren uygulanmakta olan aile hekimliği sistemiyle bireylerin yalnızca bir hastalık çerçevesinde..

Ücretsiz Check-Up Devam Ediyor

Sağlık Bakanlığı tarafından “Koruyucu Sağlık Hizmetleri” kapsamında aile hekimliği sisteminde önemli bir uygulama hayata geçirildi.

Bilindiği üzere 2010 yılından itibaren uygulanmakta olan aile hekimliği sistemiyle bireylerin yalnızca bir hastalık çerçevesinde değil, sağlık açısından ortaya çıkabilecek riskler, mevcut sağlık şartları, psiko-sosyal çevre ve kronik sağlık sorunlarıyla birlikte bir bütün olarak değerlendirilmesi sağlanmıştı.

Her geçen yılla birlikte geliştirilen aile hekimliğinde Sağlık Bakanlığı son olarak check-up hizmetini uygulamaya geçirdi. Check-Up uygulaması ile vatandaşların daha sağlıklı olmaları, hastalıkların erken teşhis edilmesi, tedavisi ve risk durumlarının tespiti ile erken dönemde müdahale sayesinde ülke kaynaklarının etkin ve verimli kullanımı sonucunda sağlık göstergelerinin iyileştirilmesi  amaçlanıyor.

MHRS  ya da  ALO 182 Hattından Randevu Alınabiliyor

Sağlık Bakanlığı’nın planlamaları doğrultusunda tüm Türkiye’de olduğu gibi Kocaeli’ deki aile sağlığı merkezlerinde  uygulanmaya başlayan ücretsiz check-up sağlık taraması ilimizdeki aile sağlık merkezilerinde uygulamaya devam ediyor. Bu hizmetten yararlanmak için kişinin  kayıtlı olduğu aile hekimine, MHRS  ya da  ALO 182 hattından randevu alarak müracaat etmesi ve check-up yaptırmak istediğini söylemesi yeterli oluyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL