Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
“Ukrayna’nın kaybetmeyeceğini düşünüyorum” | Kocaelide Bugün

“Ukrayna’nın kaybetmeyeceğini düşünüyorum”

KMKB’de savaş konuşuldu Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği öğretmen Fatma Gülşen’in moderatörlüğünde emekli kurmay Albay Ümit Yalım ve Ukrayna da ticaret yapan İzmitli iş insanı Bülent Fırat’ı dinledi. Başkanlığını Yücel Alpay..

“Ukrayna’nın kaybetmeyeceğini düşünüyorum”

KMKB’de savaş konuşuldu

Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği öğretmen Fatma Gülşen’in moderatörlüğünde emekli kurmay Albay Ümit Yalım ve Ukrayna da ticaret yapan İzmitli iş insanı Bülent Fırat’ı dinledi.

Başkanlığını Yücel Alpay Demir’in yaptığı icra kurulu üyeliklerini Gültekin Görüm, Adem Şahinkaya İrfan Memiş, Mustafa Kemal kuşkan, Feyzullah Divli, Fatma Gülşen, Türkan Tuncer, Murat Yılmaz, Eyüp Cüce, Numan Uysal, Çetin Gürol ve Hanife Serindere’nin yaptığı Kocaeli milli kuruluşlar Birliği önemli bir konuda faydalı bir panelini daha tamamladı.

Saadet Partisi İl Başkan yardımcısı Nihat Yıldız, Büyük Birlik Partisi il başkan yardımcısı Selim Öztürk, iyi Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin coştur Filiz, Yesevi Ocağı Başkanı Eren Elmalı, Aydınlar Ocağı başkanı Süleyman Pekin, Türk Ocağı başkanı Mustafa Arha, Diyanet Birlik sen Başkanı Mehmet Ali karadaşlı, Kocaeli şairler yazarlar Derneği Başkanı Taylan Katak, çukurovalılar Derneği Başkanı Erdoğan Davut, Kocaeli emekli subaylar Derneği Başkanı emekli Albay Zeki Karakadı ve çok sayıda misafirin katıldığı program İzmit belediyesi meclis toplantı salonunda yapıldı.

Ukrayna’nın kaybetmeyeceğini düşünüyorum.

Konuşmasında Ukrayna’nın ticaret siyasi ve ekonomik yapısından örnekler veren insanlarının karakteri hakkında analizler yapan İzmitli iş insanı Bülent Fırat, Ukrayna insanı eğitimli kültürlü sıcakkanlı ancak sakin insanlar, savaşçı bir toplum olmamasına rağmen ülkelerine bağlı bir toplum, nüfusları ve askeri güçleri kesinlikle Ruslarla mukayese dahi edilemez ancak pek de hazırlıklı olmadıkları bu savaşta savaşın ilk günlerinde dahi iyi direndiklerini ve kaybetmeye niyetlerinin olmadığını gördüğünü söyledi.

Konuşmasının devamında şayet Avrupa’dan gelecek silahlarla Kiev’i savunmayı başarırlarsa özellikle Amerika ve Avrupa’nın ambargoları ile Rusya’nın baskılara fazla dayanacağını düşünmüyorum muhakkak çekilmenin yollarını arayacaklardır, Avrupa daha önce Kırım’ın, Gürcistan ve Afganistan işgallerin de Rusya’ya bu kadar tepki göstermemiş böyle ambargolar koymamıştı, işin bu boyutunu Putin’in de tahmin ettiğini zannetmiyorum diyerek Ukrayna’nın 6 cumhurbaşkanı olan Volodimir Zelenskinin halkı ile bütünleştiğini televizyondan ve sosyal medyadan yaptığı çağrıların halkın moralini yükselttiğini Putin idaresindeki Rusların ağır silahlarla şehirleri tarif etse bile halkın sokak savaşlarına hazır olduğunu siperler mevziler kazarak Rus birliklerini beklediğini belirtti,

Moderatör Fatma Gülşen tarafından Bülent fırat’tan sonra Milli savunma bakanlığı eski genel sekreteri emekli kurmay Albay Ümit Yalım a söz verildi. Albay Yalım, Ukrayna’nın kaybetmesi halinde Avrupa’nın çok şey kaybedeceğini Rusların Ukrayna’da umduklarını bulunmaları durumunda bir sonraki hedeflerinin Sovyet sosyalist cumhuriyetler birliği döneminde yönettikleri diğer ülkeler ve haliyle sırada bugünkü bağımsız Türk Cumhuriyetleri olacaktır diyerek konunun önemine dikkat çekti. Türkiye’nin şimdiye kadar Bağımsız Türk cumhuriyetlerinde askeri üsler kurmakta stratejik askeri alanlar inşa etmekte geciktiğini belirten Yalım 3 kutuplu dünya düzenine doğru götürülmeye çalışılan yeni dünya düzeninde nükleer silahımız olmadan caydırıcı güç olamayız” dedi.

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL