“Ülke balıkçılığına katkı sağlayacağımıza inancımız tamdır”

Amatör Balıkçılık Sorunları Çalıştayı Gerçekleşti. Ülkemizin değişik illerinde faaliyet gösteren Federasyon üyesi olan ve olmayan onlarca dernek temsilcisi [ABAF – Amatör Balıkçılık Federasyonu (Kocaeli), ASOF – Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu..

“Ülke balıkçılığına katkı sağlayacağımıza inancımız tamdır”

Amatör Balıkçılık Sorunları Çalıştayı Gerçekleşti.

Ülkemizin değişik illerinde faaliyet gösteren Federasyon üyesi olan ve olmayan onlarca dernek temsilcisi [ABAF – Amatör Balıkçılık Federasyonu (Kocaeli), ASOF – Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (Ankara), AVRASYA – Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (Konya)] ile bir araya gelerek, sürdürülebilir balıkçılık, yaşanabilir bir doğal hayat için hep birlikte mücadele etme ve birlikte görüş/öneriler vererek ilgili kurumlara destek olma kararı aldı.

 

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü, Avcılık ve Kontrol Daire Başkanı  Melih Er ile Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendislerinden Gülten Çiçek’inde katılım sağladığı çalıştaya 3 federasyonun öncülüğünde Ülkemizin değişlik bölgelerinden 41 STK kötü hava şartlarına rağmen katılarak, daha önce Bakanlığa  verilen görüş/önerilerin tekrardan güncellenmesi ve birlik içerisinde hareket edilmesi kararı aldılar.

Toplantıda söz alan ABAF(Amatör Balıkçılık Federasyon) Başkanı Engin Uztürk 1380 sayılı su ürünleri kanunun değişerek güncellenmesi ile 2020 yılında yeni çıkacak olan 5/2 numaralı Amatör Balıkçılığı Düzenleyen Tebliğ ile 5/1 numaralı Ticari Balıkçılığı düzenleyen tebliğlerin ülkemiz balıkçılığının mevcut durumunu da göz önüne alarak ülkemizin sosyo-ekonomik durumlarına uygun gerek amatör gerekse ticari balıkçılığı sürdürülebilir hale getirebilecek şekilde düzenlememiz gerekmektedir. Bu zorlu hava şartlarında ülkemizin dört bir yanından buraya katılım sağlayan dernek başkan ve yöneticileri bu iradeyi burada göstermişlerdir. Öncelikle bizi burada ağırlayan Daire Başkanımız Melih Beye desteklerinden ve bizi dikkatle dinlediklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.  Ayrıca katılım sağlayan federasyon başkan ve dernek yöneticilerine de canı gönülden teşekkür ediyorum. Aldığımız kararlar ülke balıkçılığına katkı sağlayacağımıza inancımız tamdır. Dedi.

TOPLANTI GÜNDEMİ

a- Amatör Balıkçılığın Dünü, Bugünü ve Yarını b- Yasadışı Balıkçılık Faaliyetlerinin Önlenmesi – Görüş ve Öneriler c- Ticari Balıkçılığın Amatör Balıkçılığa Etkileri – Görüş ve Öneriler

d- 5/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ Önerileri e- 5/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ Önerileri

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL