Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
“Umuttepede Eğlenceli Buluşmalar” | Kocaelide Bugün

“Umuttepede Eğlenceli Buluşmalar”

Kocaeli Üniversitesi ve Valilik iş birliğinde “Umuttepede Eğlenceli Buluşmalar” festivali yapıldı   Kocaeli Valimizin eşi Selda Yavuz Hanımefendinin himayelerinde başlatılan ve Kocaeli Üniversitesi Rektörümüzün eşi Ümmühan Hülagü Hanımefendi tarafından organize..

“Umuttepede Eğlenceli Buluşmalar”

Kocaeli Üniversitesi ve Valilik iş birliğinde “Umuttepede Eğlenceli Buluşmalar” festivali yapıldı

 

Kocaeli Valimizin eşi Selda Yavuz Hanımefendinin himayelerinde başlatılan ve Kocaeli Üniversitesi Rektörümüzün eşi Ümmühan Hülagü Hanımefendi tarafından organize edilen “Umuttepede Eğlenceli Buluşmalar Festivali 21 Mayıs 2022 tarihinde Umuttepe yerleşkesi Futbol sahasında yapıldı.

Kocaeli Üniversitesi tarafından organizasyonu ve ev sahipliği yapılan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Kocaeli Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Kocaeli Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Körfez Gençlik Merkezi tarafından da destek verilen festivalin, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı yönetimini sağlarken yürütümünü de Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Elif Karagün yaptı.

 

Umuttepe Spor Yerleşkesi Atletizm sahasında gerçekleştirilen festivale, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ile eşi Selda Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ile eşi Doç. Dr. Figen Büyükakın, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü ile eşi Ümmühan Hülagü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi ile eşi Berrin Çiftçi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Demir, Kocaeli Sanayi ve Teknoloji İl müdürü İlhan Aydın ve eşi, ilimiz sanayisinde çalışan kadın yöneticiler, akademisyenler ile öğrenciler ve Sevgi evlerinde kalan çocuklar katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan festival açılış konuşmalarında Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “Üniversitelerin bir kurum olarak eğitimde öncü olmanın yanı sıra refah toplumunun tüm özelliklerini yansıtma, toplumun her katmanına erişebilme ve sosyal sorumluluk projelerine doğrudan temas etme gibi özellikleri bünyesinde barındırmalıdır. Kocaeli Üniversitesi olarak eğitim faaliyetlerimizin yanı sıra, engelli öğrencilerimiz için sesli kitap, erişilebilir üniversite, yaşam boyu eğitim anlayışıyla meslek edindirme kursları ve toplumumuzun sıkıntı duyduğu noktalarda gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projeleri ile çok noktaya temas etmeye özen gösteriyoruz.” dedi.

 

Bugünkü etkinliğin sosyal sorumluluk projelerinin en güzel örneği olduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “Ülkemizin sosyal devlet olma vasfını en büyük çabayla yaşattığı kurumlardan olan “sevgi evleri”mizde kalan çocuklarımızla bugün gerçekleştireceğimiz “Umuttepe’de Eğlenceli Buluşmalar” etkinliği, bu bakış açısının en güzel örneklerinden biri niteliğini taşımaktadır.” şeklinde konuştu.

 

Kocaeli’nin sosyal çalışmalarda öncü bir kent olduğunun altını çizen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Valilik, belediye, üniversite ve diğer kurumlar olarak birçok çalışmayı birlikte yapıyoruz. Aramızdaki bu uyum kentimize de çok büyük katkılar sağlıyor. Hanımefendilerin himayelerinde çocuklarımız için eğlenceli bir buluşmada bir araya geldik. Sayın Valimizin eşi Selda Yavuz Hanımefendinin çocuklarımıza verdiği değer kentimiz açısından oldukça kıymetli. Üniversitenin ev sahipliği yapıyor olması ayrı bir öneme sahip. Biz de belediye olarak nerede güzellik varsa destekliyoruz. Bu projede emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

 

“Sosyal devlet sosyal hizmet alanında Türkiye Cumhuriyeti sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyük bir devrim gerçekleştirmiştir.” diyerek sözlerine başlayan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ise, “Bu devlete 33 yıldır hizmet eden birisi olarak eski yetiştirme yurtlarının koşulları ile bugünküler arasında büyük fark olduğunu söyleyebilirim. Elbette Türkiye’nin imkanları o gün farklıydı bugün farklı ama bir zihniyet devrimi gerçekleştiği ortada. Kocaeli Üniversitesinin, ülkemizdeki sayılı üniversiteler arasına girmesini sağlayan hem bilim insanlığıyla hem kişiliğiyle fark yaratan Rektörümüz ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanımız hem akademisyen hem bürokrat kimliğiyle kentimize fark kattıklarını söylemem gerekiyor. Bu tür sosyal hizmetler konusunda birlikte önemli çalışmalar yaptık. Bugünde üniversitemiz ev sahipliğinde, belediyemiz destekleri ve sevgili eşimin himayelerinde önemli bir projeyi gerçekleştiriyor, kentimizin çocuklarıyla buluşuyoruz. Emeği geçenlere, böylesine anlamlı etkinliği düzenleyenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Konuşmaların ardından çocukların eğlenmesi için yapılan programa geçildi. Yapılan projede Üniversitemizin Personel Daire Başkanlığı, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının işbirliğinde yapılan festivalde; Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerince çeşitli sportif etkinlikler sevgi evlerinde kalan çocuklara oynatılarak hem eğlenmeleri hem de farklı branşları da tanımaları amaçlandı. Festivalde sportif etkinliklerin yanı sıra Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından da canlı müzik de yapıldı. Müzik eşliğinde zumba, halk dansları oynandı ve canlı ritim de yapıldı. Projede ayrıca Gebze Sanayi Odası, Umut Kafe, Eğlenceli İşler Organizasyon tarafından da destek verildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL