Genel Güncel Politika Surmanset

Umuttepe’yi bu şehrin umudu haline dönüştürebiliriz.

Artık bu şehir; üniversite hocasından da, öğrencisinden de istifade etmeyi bilmelidir. Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Nurettin Çelik haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Çelik:”Kocaeli’ye şöyle bir göz attığımızda karşılaştığımız manzara..

Umuttepe’yi bu şehrin umudu haline dönüştürebiliriz.

Artık bu şehir; üniversite hocasından da, öğrencisinden de istifade etmeyi bilmelidir.

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Nurettin Çelik haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Çelik:”Kocaeli’ye şöyle bir göz attığımızda karşılaştığımız manzara bizi dehşete düşürüyor. Hele ki mimari ve şehircilik anlayışlarıyla, kadim şehirlerimize yapılan ihanetler, en yetkili ağızlardan itiraf edilirken; dehşetimiz daha da artıyor. Durumun Kocaeli için de çok farksız olmadığını görüyoruz. Kocaeli’nin sorunlarına çözümler üretilmeli ve çareler için ehil ağızlara müracaat edilmelidir. Kocaeli Üniversitesi bünyesindeki akademisyenler ve öğrenciler bu hususta ganimet bilinmelidir.

Şehri sadece belediye personeli yönetmemeli; Üniversite de şehrin mimarisinde, ekonomisinde rol alarak bu şehre katkı sunmalıdır. Biz bu hususun ziyadesiyle göz ardı edildiğini düşünüyoruz. Ne yazık ki bu şehir; bünyesinde yüzlerce hoca ve onbinlerce öğrenciyi barındıran üniversiteden yeterince faydalanmıyor. Üniversiteyi sadece esnafa maddi katkısı olan bir kurum olarak düşünemeyiz. Üniversitenin şehre olan katkısı; köfteciye, kebapçıya olan katkısından daha fazla olmalıdır. Batı, bizim genç beyinlerimizi alıp kendi menfaatleri doğrultusunda çalıştırırken; biz kendi kaynaklarımızdan neden istifade edemiyoruz? Artık bu şehir; üniversite hocasından da, öğrencisinden de istifade etmeyi bilmelidir. Bu fırsatı değerlendirerek, kentin sorunlarına kalıcı çözümler üretebilir, Umuttepe’yi bu şehrin umudu haline dönüştürebiliriz.

Eğitim harçlığı ile geçinmeye çalışan öğrenci piyasa hareketliliği için bir fırsat olarak görülmemelidir. Mesela Kandıra’ya bankacılık bölümünün ne katkısı olabilir. Ama Kandıra’ya Tarımsal kalkınma ve hayvancılıkla ilgili katkı sağlayabilecek zirai ve veterinerlik gibi bölümler katkı sağlayabilir. Kalkınma, üretim ve ihtiyaç odaklı planlamalarla daha kaliteli bir üniversite şehrimize de faydalı olabilir.

Şehrin idaresinde üniversitenin yanında diğer faktörler olan meslek odalarının ve sivil toplum örgütlerinin birer paydaş olarak kabul edilip katkısı alınması halinde kenetlenmiş bir şehir halkı ve kültürü oluşmasına katkı sağlayabiliriz. Böylelikle gözden kaçabilecek birçok konuda destek sağlanmış olacağı kanaatindeyiz. Neticede insanımız yaşadığı şehri sahiplenebilsin.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL