Üniversite-Sanayi İşbirliği Kapsamında KOÜ’ye Önemli Destek

Üniversite-Sanayi işbirliğinin bir güzel örneği daha Mühendislik Fakültesi’nde açılışı gerçekleştirilen laboratuvarlarla hayat buldu. Kocaeli Üniversitesi ile Standart Pompa ve Makina Sanayi Ticaret A.Ş. arasında yürütülen işbirliği neticesinde Mühendislik Fakültesi’nde laboratuvar..

Üniversite-Sanayi İşbirliği Kapsamında KOÜ’ye Önemli Destek

Üniversite-Sanayi işbirliğinin bir güzel örneği daha Mühendislik Fakültesi’nde açılışı gerçekleştirilen laboratuvarlarla hayat buldu.

Kocaeli Üniversitesi ile Standart Pompa ve Makina Sanayi Ticaret A.Ş. arasında yürütülen işbirliği neticesinde Mühendislik Fakültesi’nde laboratuvar açılışları Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ile Standart Pompa ve Makina Sanayi Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Cevat Terzi’nin katılımı ile gerçekleştirildi.

Bu kapsamda geçmiş dönemlerde olduğu gibi her zaman KOÜ’ye destek olan Standart Pompa ve Makina Sanayi Ticaret A.Ş. ile Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü ve Yazılım Mühendisliği Bölümü arasında Üniversite Sanayi İşbirliği kapsamında iki farklı alanda çalışmalar başlatıldı ve önemli projelere imza atıldı. Birinci çalışma kapsamında Standart Pompa A.Ş.’nin gerek yurt içi gerekse yurt dışı satışlarında kullanılan online pompa seçim yazılımının yerlileştirilmesi amacıyla, Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü ve Makine Mühendisliği Bölümü’nün katkılarıyla yeni bir yazılımın geliştirilmesi çalışmalarına başlandı.

İkinci çalışma kapsamında ise Kocaeli Üniversitesi BAP Koordinasyon Birimi araştırma altyapı desteği ve Standart Pompa A.Ş.’nin destekleriyle projelendirme ve kurulum işlemlerini Makine Mühendisliği Bölümü Hidrolik Makinalar ve Hidromekanik Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. K. Süleyman Yiğit ve Arş. Gör. Ogan Karabaş’ın üstlendiği lisans ve lisansüstü öğrencilerin eğitim ve Ar-Ge çalışmalarında kullanılmak üzere düzeneklerin kurulduğu Hidromekanik AR-GE Laboratuvarı açıldı.

Hidromekanik AR-GE Laboratuvarının açılışı Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Standart Pompa ve Makina Sanayi Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Cevat Terzi, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, Prof. Dr. Elif Öğüt, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Levent Atalı, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Tekin Öztürk, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Süleyman Yiğit, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. A. Armağan Arıcı, Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kerem Küçük, Standart Pompa ve Makina Sanayi Ticaret A.Ş. Ar-Ge Müdürü Cezmi Nurşen, Kurumsal İletişim Müdürü Emel Terzi Ünal ve firma temsilcileri ile akademisyenlerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Açılış sonrası Sosyal Tesisler Kardelen salonunda düzenlenen yemekte konuşan Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Bugün hayırlı bir iş için bir araya geldik. Bu hayırlı işlerin artarak devam etmesini temenni ediyorum. Bu tür işbirlikleri ile üniversitemiz, kentimiz, ülkemiz daha güzel noktalara gelecektir. Projelerimizi artırmamız gerekiyor, farklılaştırmamız, koşmamız gerekiyor. Hep birlikte koşarsak, Mühendislik-Teknoloji fakültelerimizin önderliğinde üniversitemizi sanayi işbirlikleri çerçevesinde öne taşıyabiliriz. Bu da üniversitemizi öne çıkaracak ve hedeflerimize ulaşmamızı sağlayacaktır. Bu vesileyle üniversitemize desteklerini sunan Standart Pompa ve Makina Sanayi Ticaret A.Ş. yönetimine, Mühendislik Fakültemize, Makine, Yazılım ve Bilgisayar bölümü hocalarımıza ve yeni işbirliklerine imza atacak olan siz değerli akademisyenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Standart Pompa ve Makina Sanayi Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Cevat Terzi ise “Bizler bu tür desteklere devam edeceğiz, siz yeter ki bizleri yönlendirin. Bu imkanı bizlere sağladığı için Sayın Rektörümüze, Dekanımıza, Bölüm Başkanlarımıza ve hocalarımıza teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu. Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve projelerin hayata geçirilmesinde önemli pay sahibi olan Prof. Dr. Kadri Süleyman Yiğit ise verilen desteklerden dolayı Standart Pompa ve Makina Sanayi Ticaret A.Ş. ekibine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından üniversitemize her zaman destek olan ve olmaya da devam edeceklerini belirten Standart Pompa ve Makina Sanayi Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Cevat Terzi, Standart Pompa ve Makina Sanayi Ticaret A.Ş. Ar-Ge Müdürü Cezmi Nurşen, Kurumsal İletişim Müdürü Emel Terzi Ünal ve firma temsilcilerine, Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk tarafından plaket takdim edildi. Sosyal Tesisler Kardelen Salonu’nda sona eren tören sonrası, Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Standart Pompa ve Makina Sanayi Ticaret A.Ş. yönetimini Rektörlük makamında ağırladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL