Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Üniversite ve Sanayi İşbirliğiyle Biyoçeşitlilik Projesi | Kocaelide Bugün
Çevre Genel Güncel Manşetler Sağlık

Üniversite ve Sanayi İşbirliğiyle Biyoçeşitlilik Projesi

Kocaeli Üniversitesi ve Assan Alüminyum işbirliğiyle “Biyoçeşitliliği Koruma” Projesi Kocaeli Üniversitesi ile Assan Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin birlikte hayata geçirdikleri “Biyoçeşitliliği Koruma” projeleriyle sürdürülebilir geleceğe katkı sağlanıyor. “Biyoçeşitliliği Koruma”..

Üniversite ve Sanayi İşbirliğiyle Biyoçeşitlilik Projesi

Kocaeli Üniversitesi ve Assan Alüminyum işbirliğiyle “Biyoçeşitliliği Koruma” Projesi

Kocaeli Üniversitesi ile Assan Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin birlikte hayata geçirdikleri “Biyoçeşitliliği Koruma” projeleriyle sürdürülebilir geleceğe katkı sağlanıyor.

“Biyoçeşitliliği Koruma” projesi, Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fazıl Özen ve Doç. Dr. Arda Acemi başkanlığında, Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Bitki Doku Kültürü Ar-Ge Laboratuvarında gerçekleştirildi.

Kocaeli Üniversitesi ve Assan Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş. işbirliğiyle 2019 yılında başlatılan proje ile Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN)’nin sınıflandırmasına göre CR (kritik tükenme tehlikesi) kategorisinde olan ve tıbbi açıdan önemi bulunan Amsonia orientalis (Mavi Yıldız) bitkisinin çoğaltımı ve sürdürülebilir kullanımı üzerine çalışmalar gerçekleştirildi.

Projenin ikinci fazında ise yine tıbbi açıdan değeri bulunan ve Türkiye Bitkileri Kırmızı Kitabı’na göre EN (tehlikede) kategorisinde olan Pancratium maritimum (Kum Zambağı) bitkisinin çoğaltılması, ait olduğu habitata aktarılması ve popülasyonlarının güçlendirilmesi adına çalışmalar gerçekleştirildi. Bu kapsamda çok sayıda bitki üretilerek bu bitkiler koruma altında oldukları doğal yaşam alanlarına aktarıldı.

Projenin başında bulunan Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fazıl Özen ve Doç. Dr. Arda Acemi, Assan Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile ilerleyen zamanlarda yeni bir işbirliği planlaması yapılabileceğini duyurdular. Bitki Doku Kültürü Ar-Ge Laboratuvarında tehlike altındaki diğer bazı bitki türleri üzerine de çalışmalar yürüttüklerini belirten araştırmacılar, proje kapsamında sağlanılan imkanlardan dolayı Kocaeli Üniversitesi’ne ve Assan Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye teşekkürlerini sundular.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL