Ekonomi Genel Güncel İzmit Manşetler Yaşam

Üreticiler için başvurular başladı

Aronya fidanı desteği başvuruları başladı  İzmit Belediyesi tarafından üreticilere yüzde 90 hibeyle dağıtacağı aronya fidanı desteğinden yararlanmak isteyen üreticiler için başvurular başladı İzmit Belediyesinin Alternatif Ürün Tarımı Projesi çerçevesinde kentin..

Üreticiler için başvurular başladı

Aronya fidanı desteği başvuruları başladı

 İzmit Belediyesi tarafından üreticilere yüzde 90 hibeyle dağıtacağı aronya fidanı desteğinden yararlanmak isteyen üreticiler için başvurular başladı

İzmit Belediyesinin Alternatif Ürün Tarımı Projesi çerçevesinde kentin iklim ve toprağında yetiştirilmesinin uygun olduğu belirlenen ‘aronya’ bitkisi üreticilere yayılıyor. İzmit Belediyesinin yüzde 90’ı hibe olarak yüzde 10 katkı payıyla dağıtacağı aronya fidanlarından almak isteyen çiftçiler dün başvurularını yapmaya başladı.

BAŞVURULAR BAŞLADI

İzmit Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nün koordinasyonunda gerçekleştirilecek olan aronya fidanı dağıtım ve başvuru organizasyonunda, koşulları sağlayan çiftçilerin başvuruları 27 Eylül 2021 Pazartesi günü mesai bitimine kadar sürecek. Aronya fidanı desteğinden en fazla 10 üretici, kişi başı bir dekar arazisi için yararlanabilecek. Çiftçiler 0262 318 00 00 (dahili 6022-6024-6025-6026) numaralı hattı arayarak bilgi alabilecek.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER;

  1. Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Belgesi veya İzmit Ziraat Odasından alınacak çiftçi olduğunu gösterir belge,
  2. Kimlik fotokopisi,
  3. Kendine ait tapu,

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR;

  1. Fidan dikilecek arazinin sulanabilir olması ve damlama sisteminin fidan dağıtımından önce döşenmiş olması,
  2. Malç naylonuyla teknik personelin gösterdiği şekilde malçlama yapılması.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL