Üyelerinin sesi olmaya devam ediyor!

Kocaeli Ticaret Odası’nın bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunarak aldırdığı, ÖTV ve KDV indirimlerinin devam etmesi kararından sonra, şimdi de kuyumculuk sektöründe taksitli alışveriş ve ticaretin aksamadan yapılabilmesini mümkün kılan nöbetçi noter..

Üyelerinin sesi olmaya devam ediyor!

Kocaeli Ticaret Odası’nın bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunarak aldırdığı, ÖTV ve KDV indirimlerinin devam etmesi kararından sonra, şimdi de kuyumculuk sektöründe taksitli alışveriş ve ticaretin aksamadan yapılabilmesini mümkün kılan nöbetçi noter uygulaması hayata geçiyor

Üyelerinin sesi olmaya devam eden Kocaeli Ticaret Odası, bünyesinde yer alan 22 meslek komitesinin temsilcileriyle kapsamlı toplantılar yapmış, kentin adeta ticaret röntgenini çıkartan kapsamlı bir rapor hazırlamıştı. Sektörlerin sorunlarının tek tek tespit edildiği ve çözüm önerilerinin geliştirildiği rapor, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a Kocaeli programlarında birebir sunulmuş, ilgili tüm bakanlıklar nezdinde de girişimlerde bulunulmuştu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile de paylaşılan rapor, meyvelerini vermeye başladı. 30 Haziran olan tapu harcındaki indirim süresinin yılsonuna, konut, otomotiv, beyaz eşya ve mobilyada ÖTV ile KDV indiriminin 30 Haziran 2019’a kadar uzatıldığı müjdesinden sonra, KOTO’nun üyeleri için talep ettiği 2 uygulama daha hayata geçti.

KUYUMCULUK SEKTÖRÜ TAKSİT DÜZENLEMESİ

Ağustos 2018’de yapılan düzenleme ile kuyumculuk sektöründe kredi kartlarına taksit imkanı kaldırılmıştı. KOTO’nun girişimleriyle, kuyumculuk sektöründe işleri canlandırmak adına işçilik gerektiren ziynet, takı ve mücevherat ürünlerinde kredi kartına 4 taksit imkanı getirecek düzenleme yapılarak yürürlüğe girdi. Taksitlendirmenin; çeyrek altın, gram altın, külçe altın gibi ürünleri kapsamadığı ifade edildi.

NÖBETÇİ NOTER UYGULAMASI

Kocaeli Ticaret Odası’nın 2015 yılından bu yana Adalet Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduğu, ve 3 kez üst yazıyla talep ettiği nöbetçi noter uygulaması da 6 Nisan 2019 Cumartesi günü başladı. İkisi Anadolu, ikisi Avrupa yakasında olmak üzere İstanbul’da dört, Ankara ve İzmir’de ikişer, diğer illerde de birer noter nöbet tutacak. Nöbetçi noterler cumartesi ve pazar günleri 09.00-17.00 saatlerinde hizmet verecek. Türkiye Noterler Birliği, internet üzerinden nöbet tutacak noterlikleri ilan edecek. Nöbetçi noterliklerde bütün işlemler yapılabilecek. Noterlerin hafta sonu görev yapmalarını daha çok hafta içi çalışan vatandaşlar için büyük kolaylık sağlayacağı, özellikle ikinci el araç alım-satımda etkili olacağı biliniyor.

BAŞKAN BULUT: RAPORDAKİ DİĞER MADDELERİN DE İVEDİLİKLE HAYATA GEÇİRİLMESİNİ BEKLİYORUZ

Hayata geçen iki düzenlemeyle ilgili açıklama yaparak, Kocaeli iş dünyası adına teşekkürlerini sunan Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, “KOTO olarak asli görevimiz, üyelerimizin sorunlarını tespit edip, çözümüyle yükümlü noktalara iletmek ve takibini gerçekleştirmektir. Tüm sektörlerimizin iştirakiyle hazırladığımız rapor, Kocaeli iş dünyasının hızını kesen sorunların tespitini, sahadaki arkadaşlarımızın görüşleriyle hazırlanan çözüm önerilerini içermektedir. Bu raporumuzu Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a bizzat sunduk, ilgili tüm bakanlık ve mercilere de ilettik. Güzel haberler almış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kuyumculuk sektöründe taksitli alışveriş ve ticaretin aksamadan yapılabilmesini mümkün kılan nöbetçi noter uygulaması, Kocaeli iş dünyamız adına ivme kazandıran bir gelişmedir. Devletimize görüş ve önerilerimize önem vererek düzenlemeleri hayata geçirdiği için teşekkür ediyor, rapordaki diğer maddelerin de ivedilikle hayata geçirilmesini bekliyoruz. Buna inancımız tam” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL