Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
UYUMA Kapsamında 564 İhbar Alındı | Kocaelide Bugün

UYUMA Kapsamında 564 İhbar Alındı

Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı Vali Yavuz’un Başkanlığında Yapıldı Madde bağımlılığının azaltılması ve önlenmesi, madde bağımlılarının eğitilmesi ve topluma kazandırılması amacıyla düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında..

UYUMA Kapsamında 564 İhbar Alındı

Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı Vali Yavuz’un Başkanlığında Yapıldı

Madde bağımlılığının azaltılması ve önlenmesi, madde bağımlılarının eğitilmesi ve topluma kazandırılması amacıyla düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Akçakoca Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra, Vali Yardımcıları; Ekrem Çalık, Abdul Rauf Ulusoy, İsmail Gültekin, Aslan Avşarbey,  Ali Ada ve Yusuf Cıbır, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı V. Alb. Mehmet Serhan Aksoy, üniversitelerin, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, oda, birlik, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilci ve yetkilileri ile kurul üyeleri katıldı.

Selamlama ve açılış konuşmalarıyla sözlerine başlayan Vali Yavuz, yapılan çalışmalara değinerek şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ilgili Bakanlıklarımızca hazırlanan eylem planlarıyla bağımlılığın önlenmesi noktasında önemli bir inisiyatif almak suretiyle gençlerimizi ve çocuklarımızı zehirleyen, geleceğini karartan ve milletimizin istikbaline adeta pranga vurmak isteyen başta uyuşturucu tüccarları olmak üzere evlatlarımızı bizden çalanlara yönelik yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bu çalışmalarımızın birinci ayağını arz kısmı, ikinci kısmı da talep azaltma noktasında yapacağımız ve yaptığımız çalışmalar oluşturuyor. Arz kısmının önlenmesi ile ilgili olarak gerek Emniyet Müdürlüğümüz, gerek Jandarma Komutanlığımız ve limanlarımızdaki Gümrük Muhafaza memurlarımız, Sahil Güvenlik birimlerimiz yoğun bir şekilde çalışmalar yapıyorlar.”

UYUMA Kapsamında 564 İhbar Alındı

Bağımlılıkla mücadeledeki arz ve talep çalışmalarına ilişkin bilgiler veren Vali Yavuz, açıklamalarında Güvenlik birimlerimiz tarafından 2022 yılı ilk 6 aylık verilerini paylaşarak şunları kaydetti: “2022 yılı ilk 6 aylık bölümünde 1820 adet olay meydana gelmiş, 2 bin 693 kişi yakalanmış, adli makamlara sevk edilen bu şahıslardan 346’sı tutuklanmış, 51 kişi adli kontrol cezası almış, 2 bin 296 kişi ise serbest bırakılmıştır. Yapılan bu operasyonlar neticesinde 229 bin 14 gr eroin, 6 bin 87 gr kubar esrar, 82 bin 65 gr toz esrar, 110 bin 696 gr skunk, 10 bin 659 gr metamfetamin, 15 bin 814 gr bonzai (Sentetik Kannobinoid), 231 bin 167 adet ectasy hap ele geçirilmiştir. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüze intikal eden ihbar sayısı 2022 yılı içerisinde ilk 6 ayda 323 adet olup, olumlu ihbar sayısı ise 12’dir. Uyuşturucuyla mücadele mobil uygulaması UYUMA kapsamında 564 ihbar alınmış, bu ihbarlardan da 62’si olumlu olarak sonuçlanmıştır. Yine İl Jandarma Komutanlığımız tarafından 2022 yılının ilk 6 ayında 115 olay meydana gelmiş, bu olaylara 180 şüpheli karışmış, 26’sı tutuklanmış, 11 kişi ise adli kontrol cezası almış, 143 kişi de serbest bırakılmıştır. Yapılan operasyonlar neticesinde 2 bin 529 gr kubar esrar, 798 gr bonzai (Sentetik Kannobinoid), bin 972 adet sentetik hap, bin 401 gr metamfetamin, 229 kök kenevir bitkisi ele geçirilmiştir. İl Jandarma Komutanlığı kaçakçılıkla ve organize suçlarla şube müdürlüğüne intikal eden ihbar sayısı 2022 yılı 6 ay içerisinde 22 olmuş, olumlu ihbar sayısı ise 12’dir. Yine Sahil Güvelik Komutanlığımız tarafından da ticari gemilerle ilgili kontrollerimiz aralıksız devam etmektedir.”

 Konuşmaların ardından;  İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’nın 2022 yılı ilk 6 aylık döneminde arzla mücadele kapsamında yaptığı çalışmalar hakkındaki sunum yaptılar.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerince bir sunum yapılarak, 2022 yılı ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen taleple mücadele çalışmaları ve Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayları ile ilgili toplantıya katılan kurul üyelerine bilgiler verildi.

Vali Yavuz, bağımlılıkla daha etkin bir mücadele yürütülmesi için alınması gereken tedbirler, yapılması gereken çalışmalar konusunda toplantıya katılanların görüş, öneri ve düşüncelerini dinleyerek istişarelerde bulundu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL