Hıdırellez Bayramı’nın bu yıl 5.’si düzenleniyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen V. Uluslararası Hıdırellez Bayramı, 2 gün sürecek etkinliklerle dopdolu geçecek. 05-06 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Hıdırellez Bayramı’nın bu..

Hıdırellez Bayramı’nın bu yıl 5.’si düzenleniyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen V. Uluslararası Hıdırellez Bayramı, 2 gün sürecek etkinliklerle dopdolu geçecek. 05-06 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Hıdırellez Bayramı’nın bu yıl 5.’si düzenleniyor. Türkiye, Bulgaristan, Bosna Hersek ve Makedonya folklor ekiplerinin de katılacağı Hıdırellez Bayramı’nda Balkan Türküleri söylenecek.

BAYRAMIN 1. GÜNÜ

05-06 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek V. Uluslararası Hıdırellez Bayramı’nın 1. gününde bakır gömme, koyun sağma ve yoğurt mayalama ritüelleri Sekapark Kültür Alanı’nda bulunan Balkan Kültür Evi’nde yapılacak. Akşam saat 18.00’de Karatepe Köyü’nde halk oyunları gösterileri yapılacak ve akşam yemeği yenilecek.

BAYRAMIN 2. GÜNÜ

Hıdırellez Bayramı’nın 2. gününde sabah 06.30’da Seka Kültür alanında kapılara söğüt dalı asma ritüeli yapılacak. Karatepe Köyü’nde kurban kesme ve çiğ toplamanın ardından çoban vardiya değişim ritüeli yapılacak. Akşam 17.00’de Sekapark Kültür Alanı’nda bulunan Balkan Kültür Evi’nde bir gün önceden gömülmüş bakır kazan çıkarılacak. Balkan Kültür Evi bahçesinde, akşam yemeği, folklor gösterileri ve yöresel konserle Hıdırellez Bayramı renkli görüntülerle son bulacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL