Vali Aksoy ‘Bereket duası’na katıldı

Vali Hüseyin Aksoy, Kocaeli Sebze ve Meyve Hali esnafını ziyaret ederek, her Cuma yapılan ve geleneksel hale gelen bereket duasına katıldı. Ziyarette Vali Hüseyin Aksoy’a, Başiskele Kaymakamı Atilla Kantay, Kocaeli..

Vali Aksoy ‘Bereket duası’na katıldı
Vali Hüseyin Aksoy, Kocaeli Sebze ve Meyve Hali esnafını ziyaret ederek, her Cuma yapılan ve geleneksel hale gelen bereket duasına katıldı.
Ziyarette Vali Hüseyin Aksoy’a, Başiskele Kaymakamı Atilla Kantay, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürü Ayhan Acar, Sebze ve Meyve Komisyoncular Dernek Başkanı Hüseyin Balkaya Eşlik etti.
Esnafı tek tek dolaşarak, sohbet eden ve hayırlı, bol kazançlar temennisinde bulunan Vali Hüseyin Aksoy’un ziyarette yaptığı açıklamalarında; “Bu Cuma sabahında sebze ve meyve hali esnafımızla beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duydum. Hal’de geleneksel bir uygulama söz konusu; Cuma günleri sabah namazından sonra bereket duası yapılıyor, bugün de ben hem hal esnafımızı ziyaret ederek, yapılan bereket duasına katılmak hem de onlara hayırlı işler dilemek üzere buraya geldim. Duayla başlamak güzel bir gelenek ve yine duayla başlamak işlerin bereketli, hayırlı olmasına fırsat veriyor. Geleneksel hale gelen Cuma sabahı bereket duasına bugün bende katılma fırsatı buldum. Esnafımız burada gecenin çok erken saatlerinde, sabah daha aydınlanmadan burada işinin başına geliyor. Günlük yaşamda ihtiyaç duyulan sebze ve meyvenin onlara erken saatlerde ulaşması için uykularından fedakarlık yaparak bu hizmeti ortaya koyuyorlar. Esnafımıza bu anlamda teşekkür ediyoruz. Onların bu özverili gayretleriyle herkese zamanında sebze ve meyveye ulaşma fırsatı buluyor. Bugünde ben onlarla beraber olmak ve bu duyguyu onlarla birlikte yaşamak için buradayım. Esnafımıza hayırlı bir gün ve hayırlı bir kazanç diliyorum.” diyen Vali Aksoy’un konuşmalarının ardından Kocaeli Sebze ve Meyve Hali’nde Cuma günleri sabah namazından sonra yapılan ve geleneksel hale gelen bereket duası katıldı, esnafla sohbet ederek, hayırlı ve bol kazançlı işler diledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL