Genel Güncel Manşetler Politika

Vali Aksoy,Bakan Sayan Kaya’yı Ağırladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Vali Hüseyin Aksoy’u ziyaret etti. Ziyarette Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Zeki Aygün, Radiye Sezer Katırcıoğlu ve Mehmet Akif Yılmaz, Büyükşehir Belediye..

Vali Aksoy,Bakan Sayan Kaya’yı Ağırladı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Vali Hüseyin Aksoy’u ziyaret etti.
Ziyarette Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Zeki Aygün, Radiye Sezer Katırcıoğlu ve Mehmet Akif Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak ve AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’da Bakan Sayan Kaya’ya  eşlik etti.
Vali Aksoy, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdür Vekili Akif Aktaş, İl Jandarma Komutanı Alb. Osman Aslan ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü  tarafından karşılanan Bakan  ilk olarak Valilik şeref defterini imzalayarak, Valilik Makamına geçti.
Vali Hüseyin Aksoy ziyarette yaptığı konuşmalarında;“Kocaeli Türkiye’nin 1 milyon 830 bin nüfusuyla 10. büyük şehri. Bakanlığınızın önemli kuruluşlarıyla önemli hizmetlerin gerçekleştirildiği bir il. Bakanlığınızın ilimize verdiği katkılar nedeniyle şahsınıza çok teşekkür ediyoruz. Özellikle ilimizde bakanlığınızın çalışma alanına giren konularda çok önemli hizmetler yürütülüyor. Valilik olarak bizlerde bir kadın sağlığı projesiyle özellikle kadınlarımızın ihtiyaç duyduğu konulara ulaşması bakımından 25 Ekim tarihi itibariyle bir proje başlattık. Hedefimiz; 15-69 yaş grubunda 652 bin kadına ulaşmaktır. Şuan itibaren 50 bini aşan kadınımıza ulaştık. Amacımız; kadınlarımızın daha duyarlı hale gelmesi ve belirli konuşlarda daha bilinçli bir düzeye ulaşmalarıdır.
İkinci başlattığımız proje ise sokakta çalışan ve dilenen çocukların sokaklardan uzaklaştırılması ve böyle bir görüntünün ortadan kaldırılması ile ilgilidir. Bu konuda Valilik olarak bir emir yayınladık. Özellikle sokakta çalışan çocuklardan bir şey satın alınmaması, alındığı taktirde kabahatler kanununa göre işlem yapılması konusunu Kocaeli kamuoyu ile paylaştık. Çünkü sokaklar tehlikeli ve riskli. Kocaeli’ye gelerek bizlere moral verdiniz.” dedi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ise yaptığı konuşmalarında; “Bugün Kocaeli’de ve sizlerle olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bakanlık olarak sokakta olan çocukları alıyor, ailelerini inceliyor ve gerçekten bu çocuklar ekonomik sebeplerden ötürü sokaklarda çalıştırılıyorsa ailelere ekonomik destekler sağlıyoruz. Ancak çocuklar istismar ediliyorsa çocuklarımızı koruma ve bakım altına alıyoruz. Türkiye genelinde 111 mobil ekibimiz var. İnşallah önümüzdeki dönemde ekip sayımızı da artırarak sokakta çalıştırılan çocukların hepsine el uzatacağız. Tüm çocuklarımız okullarda olsun istiyoruz. Erken yaşta evliliklerle mücadele edecek bir eylem planı yayınladık. Kocaeli’de rakamlar Türkiye ortalamasının çok altında. Hiçbir kızımızın erken yaşta evlendirilmesini istemiyoruz. Hepsinin eğitim hayatının içinde yer almasını istiyoruz. Kocaeli’de de çalışmalarımızı artırarak devam edeceğiz.” dedi.Bakan ardından Vali ile bir süre görüşme gerçekleştirdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL