Vali Aksoy:Gerçek bir başarı öyküsü ortaya çıktı

Kocaeli’de, hedefin bütün çocukların Okul Öncesi eğitimle buluşması, geleceğe güçlü, güvenli ve mutlu hazırlanmasının  sağlanmasının olduğunu belirten Vali Hüseyin Aksoy, geçen bir yılın değerlendirmesini yaparak, gerçek bir başarı öyküsünün ortaya..

Vali Aksoy:Gerçek bir başarı öyküsü ortaya çıktı

Kocaeli’de, hedefin bütün çocukların Okul Öncesi eğitimle buluşması, geleceğe güçlü, güvenli ve mutlu hazırlanmasının  sağlanmasının olduğunu belirten Vali Hüseyin Aksoy, geçen bir yılın değerlendirmesini yaparak, gerçek bir başarı öyküsünün ortaya çıktığına vurgu yaptı.

Okul Öncesi eğitimde; 2016-2017  Eğitim-Öğretim yılında 1.818 derslikte 39.286 öğrenci eğitim alırken 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında ise bu sayının 2.180 derslikte 45.946’ya yükseldiğini ve % 17 oranın da bir artış gerçekleştiğini memnuniyetle ifade eden Sayın Aksoy, hedefin ise okul öncesinde özellikle 5 yaş gurubunda % 100’e ulaşmanın olduğunu belirtti.

Özellikle Okul Öncesinde derslik ihtiyacını karşılamak üzere 2017-2018 Eğitim – Öğretim yılında;  3 betonarme, 33 çelik çerçeveli anasınıfının 3 ay gibi kısa bir sürede yapıldığını ve 130 ek dersliğin çocuklarımızın hizmetine sunulduğunu belirtti.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Eğitimin bireyden başlayarak, toplumu değiştiren ve bütün toplumsal gelişmeleri belirleyen en önemli insani gelişme alanı olduğunun önemine dikkat çeken Vali Hüseyin Aksoy, eğitimi ihmal ederek, hiçbir alanda sürdürülebilir gelişme sağlanamayacağından, önceliğin eğitime verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Eğitimde başarının sırrının çocuğa eğitimi sevdirilmesinden geçtiğini belirten Aksoy, 3-6 yaş çocukların iyi eğitilmesinin ve onlara teşekkür etmenin, özür dilemenin öğretilmesi gerektiğinden bahsetti. Bir çocuk teşekkür etmesini ve özür dilemesini öğrenirse, büyüdüğünde de daha pozitif bir insan olarak, kendine öz güveni olan bir birey haline gelir diyen Sayın Aksoy, insana yapılan yatırımın en değerli yatırım olduğundan söz edip, okul öncesi eğitimi çok önemsediğine vurgu yaptı.

Vali Hüseyin Aksoy, eğitim alanında farkındalık oluşturan, konuyu sahiplenen, katkı koyan tüm kurumlara, kadronun yıldızı sevgili çocuklara, değerli öğretmenlere başarılar dileyerek, teşekkür etti.

 

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL