Vali Aksoy,Şehit Yakınları ve Gaziler ile bir araya geldi.

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferini Anma Programı Kapsamında Vali Hüseyin Aksoy ’un ev sahipliğinde düzenlenen yemekte, Şehit Yakınları ve Gaziler ile bir araya geldi. Antikkapı Restaurantta düzenlenen yemeğe; Vali Hüseyin..

Vali Aksoy,Şehit Yakınları ve Gaziler ile bir araya geldi.
18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferini Anma Programı Kapsamında Vali Hüseyin Aksoy ’un ev sahipliğinde düzenlenen yemekte, Şehit Yakınları ve Gaziler ile bir araya geldi.
Antikkapı Restaurantta düzenlenen yemeğe; Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, Kocaeli Milletvekilleri; Sami Çakır, Fatma Kaplan Hürriyet, Cemil Yaman, Mehmet Akif Yılmaz, K.K. EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kazım Dalkıran, Deniz Hava Üs Komutanı Tuğamiral Berker Emre Tok, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Erdal Yücel,  Adalet Komisyonu Başkanı Muhittin Paça, Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, İlçe Kaymakamları,  İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Salih Akbaş, İlçe Belediye Başkanları, daire müdürleri, Siyasi Parti İl Başkanları,  Muharip Gaziler Dernek Başkanı Yunus Coşkun, askeri erkan, şehit aileleri ve yakınları katıldı.
İl Müftü Yardımcısı Bayram Şahin’in şehitlerimiz için okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun konuşmaları ile devam etti.
Vali Hüseyin Aksoy’un yaptığı konuşmalarında; “Değerli katılımcılar bugün 18 Mart Çanakkale Zaferinin yıldönümü ve Şehitleri anma münasebetiyle birlikteyiz. Çanakkale Zaferi ülkemizin kurtuluşuna giden yolda en önemli zaferlerden bir tanesidir. Uluslararası güçler Osmanlı Devletini parçalamak ve Türk milletini yok etmek adına büyük bir iş birliği içerisinde Çanakkale’ye ve Boğazlara çıkarma yaptılar. Bilmedikleri bir şey vardı o da; Türk insanının hürriyetine, bağımsızlığına olan inancı ve ona bağlı olma noktasında ortaya koyacağı azim ve kararlılıktı. Bu noktada Çanakkale’de çok zor şartlarda ülkemizin her bölgesinden insanların omuz omuza mücadelesiyle Çanakkale Zaferini bizlere kazandırdılar. Bu vesileyle Çanakkale’de bu vatan, bu bayrak için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum.  Kurtuluş Savaşımızda yine aynı şekilde mücadeleler verildi. Kurtuluş Savaşı kazanıldı Cumhuriyet kuruldu ve Cumhuriyet süreci içerisinde, son dönemlerde başta doğu ve güneydoğu olmak üzere terör ve terörle mücadelede çok sayıda şehidimiz oldu. Sınır ötesinde ülkemizin güvenliğini tehdit eden unsurlara karşı yine mücadeleler devam etti. Kurutuluş Savaşından bugüne kadar ülkemizin huzur ve güvenliği için mücadele eden bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.  Onların değerli aileleri bizim için önemlidir ve her sorunları bizim sorunumuz olacak, soruları çözme noktasında da kurum ve kuruluşlar olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bugün burada şehitlerimizi anmak ve dayanışmayı dosta düşmana karşı hep birlikte ortaya koymak için bir aradayız. Davetimize icabet edip katıldığınız için bütün misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları  olmak üzere;  bu ülkenin birliği ve dirliği için mücadele eden  tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
Konuşmalarının  ardından Vali Aksoy, eşi ve protokol üyeleri, şehit yakınları, gaziler ve aileleri ile yemek yiyerek, onlarla  tek tek yakından ilgilendiler ve sohbet ettiler.
İl Müftü Yardımcısı Bayram Şahin’in yemek duasını yapmasının ardından program sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL