Vali Yavuz Halkevi İçin Talimat Verdi

İzmit Halk Eğitim Merkezi Ve Akşam Sanat Okulu Binası’nın Restorasyonu İle İlgili Basın Açıklaması   Vali Seddar Yavuz bugün beraberindeki ilgili kurum ve kuruluşların yöneticileri ve konuyla ilgili teknik personelinde..

Vali Yavuz Halkevi İçin Talimat Verdi

İzmit Halk Eğitim Merkezi Ve Akşam Sanat Okulu Binası’nın Restorasyonu İle İlgili Basın Açıklaması

 

Vali Seddar Yavuz bugün beraberindeki ilgili kurum ve kuruluşların yöneticileri ve konuyla ilgili teknik personelinde katılımıyla İzmit Halk Eğitim Merkezi olarak kullanılan Kamuoyunda Halkevi olarak bilinen binada incelemelerde bulundu.

Yapılan incelemenin ardından  Vali ve beraberindeki heyet binanın mevcut şekliyle güçlendirilmesi ve restorasyonu hakkında durum değerlendirme toplantısı yaptılar.

Kamuoyunun malumu olduğu üzere bina hakkında 30.07.2015 tarih ve 1107 sayılı Koruma Kurul Kararı ile statik inceleme yapılması istenilmiş, bahse konu inceleme  Kocaeli Üniversitesi tarafından yapılmıştı. Hazırlanan bu rapor sonrası restorasyon projesi Kocaeli KTVKK’nca 23.10.2018 tarih ve 3692 sayılı kararı ile uygun bulunması neticesinde 30.11.2018 tarihinde projeler YİKOB’ a teslim edilmişti.

Bu günkü inceleme gezisi ve daha önce yapılan teknik incelemelerde binanın hasar durumunun güçlendirme projeleri ışığında yeniden gözden geçirilmesi gerekliliğine karar verilmiştir.

Verilen bu kararlar doğrultusunda şu an Halk Eğitim Merkezi olarak kullanılan binada verilen hizmetlerin bulunacak yeni yerde devamlığının sağlanması sonrasında binanın restorasyon yapılmak üzere boşaltılmasına, güçlendirme projesinin süratle gözden geçirilerek yeni oluşmuş veya olabilecek hasarlar için mevcut projenin revize edilmesine, revize edilmiş projelerin ivedilikle YİKOB’ a teslim edilmesine ve YİKOB tarafından mümkün olabilen en kısa zamanda güçlendirme ve restorasyon ihalesine çıkılmasına karar verildi.

Vali Yavuz toplantıda, İzmit Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Binası’nın restorasyon ihalesine olabilecek en kısa zamanda çıkılması ve binanın Kocaeli Halkının kullanımına bir an önce açılması talimatlarını ilgililere ileterek çalışmaların startını bizzat vermiştir.

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL