Vali Yavuz Muhtarlarla buluştu

Sevdamız; Türkiye, Türk Milleti ve Ay Yıldızlı Al Bayrağımızdır 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle düzenlenen muhtarlarla buluşma toplantısı Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi. Akçakoca Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya; Vali Seddar..

Vali Yavuz Muhtarlarla buluştu

Sevdamız; Türkiye, Türk Milleti ve Ay Yıldızlı Al Bayrağımızdır

19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle düzenlenen muhtarlarla buluşma toplantısı Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Akçakoca Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya; Vali Seddar Yavuz’un yanısıra, Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yavuz Selim Kapancı, daire müdürleri ile muhtarlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Tavşantepe Mahallesi Muhtarı İbrahim Efe muhtarlar adına yaptığı konuşmasında;  “Sayın Cumhurbaşkanımız bugünü  sadece Muhtarlar Günü ilan etmekle kalmamış, muhtarların özlük haklarının iyileştirilmesi ve muhtarların mahallesine, milletine daha iyi bir hizmet verebilmesi adına birçok iyileştirmeler yapmıştır. Şükranlarımı arz ediyorum. Sayın Valimiz de şehrimize geldiği ilk günden buyana hep yanımızda oldu. Sokakta, hane hane gezerek, milletinin ve bizlerin sorunlarını dinlemiş, her ne talebimiz olursa olsun çözümü noktasında bizlere desteklerini esirgememiştir. Sayın Valimizin her daim gönüllerimizde olacağını belirtiyor, şükranlarımı arz ediyorum.” diyen Muhtar Efe Vali Seddar Yavuz’a kendilerine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

 

Vali Seddar Yavuz ise toplantıda yaptığı konuşmalarında; “Yerel yönetimler arasında köprü görevi gören siz değerli muhtarlarımızı sevgiyle, saygıyla selamlıyor, Muhtarlar Günü’nüzü kutluyorum. Osmanlıdan günümüze gelen en köklü kurumlarımızdan bir tanesi olan muhtarlık kurumunun son dönemde gelişmesi, vatandaşlarımıza daha fazla hizmet edebilmesi bakımından birçok iyileştirmeler yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bugün gelmiş olduğu seviyede siz değerli muhtarlarımızın çok kıymetli katkıları ve çalışmaları oldu. Özellikle Cumhuriyetimizin kuruluşunu kutlayacağımız bugünlerde; harap olmuş, bitap düşmüş, alt yapısı tamamen yok edilmiş, köyleri yakılmış, yıkılmış, işgal edilmiş bir ülkeden bugün dünya ile rekabet eden, yarışan, hatta bazı alanlarda onları geçen bir Türkiye’ye gelişimizde sizlerin katkısını asla inkâr edemeyiz. Sizlere minnet ve şükran borçluyuz.

Muhtarlarımızın yaşadığı sorunları yakından bildiğini belirten Vali Yavuz; 19 Ekim itibariyle bu meslekte 32 yılını dolduran ve sizlerle 32 yıldır beraber çalışan bir kardeşiniz olarak muhtarlarımızın yaşadığı sorunları birebir bilen, sıkıntılarını birebir yaşayan, çözen veya çözmeye çalışan bir kardeşinizim. Hepinizin bildiği gibi daha önce muhtarlarımız SGK primlerini ödeyemediği için sağlıktan faydalanamayan, kendisinin ve ailesinin tedavisini yaptırmakta bile sorun yaşayan, yeşil kart almak için bize gelen bir haldeydi. Şimdi düne göre çok iyi durumdayız Allah’a hamdolsun.   

Bugüne Kadar Kaymakamlarımızla Beraber 6500 Evin Kapısını Çaldık

 

Kocaeli’ye geldiği günden buyana en fazla ilgilendiği konuların başında devletin şefkatli eline ihtiyaç duyan insanlar olduğunu belirten Vali Yavuz; Türkiye Cumhuriyeti Devleti Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte bir zihinsel devrim gerçekleştirmiştir. Bu zihinsel devrim özü itibariyle elitlerin değil, halkın iktidarını odaklayan bir yaklaşımdır. Çünkü bu ülkede elitler, ekonomik seviyesi yüksek gruplar ya da makam mevki sahipleri her zaman sorunlarını çözme imkanına ve kapasitesine sahiptiler. Herhangi bir geliri ve gücü olamayan bir vatandaşımızın eşi, çocuğu hasta olduğunda ve onu tedavi ettirmek üzere doktora götürmek istediğinde 20 tane koyununu satmak, belki çocuklarının nafakasını temin ettiği ineğini satmak durumunda kaldığı yılları unutmadık. Türkiye Cumhuriyeti esasında zihinsel devrimi burada gerçekleştirdi. Devletin tüm kapıları ardına kadar milletimize açıldı. Biz temelde bize ulaşamayan insanlara şefkat gösteren bir devlet anlayışıyla hizmet etmeliyiz. Nitekim Kocaeli’ye geldiğimiz günden buyana en fazla ilgilendiğimiz alanda bu olmuştur. Bugüne kadar Kaymakamlarımızla beraber 6500 evin kapısını çaldık. Sadece eşimle benim kapısını çaldığım aile sayısı nerdeyse bine ulaştı. Bu rakamları takdirlerinize sunuyorum. Elbette yeterli değil. Bu sadece bizim yaptıklarımız. Vakıflarımızın, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün, diğer çalışanlarımızın yaptıklarını ayrı tutuyorum. Sizlerden bütün muhtarlardan beklentimiz, mahallenizdeki ekonomik yoksunluk içerisinde bulunan kardeşlerimizi lütfen bizlerle kaymakamlıklarımızla paylaşın. Bu şehirde hiç kimse mağdur olmamalı. İmkânımız kaynağımız var. Eğer bu şehirde bir kimse mağdursa ve biz buna erişemiyorsak bu benim ve hepimizin ayıbıdır. Dolayısıyla sizlerin böyle baktığını da biliyor ve inanıyorum.

Biz; Türk Milletiyiz

 

Herkesin ayağa kalkıp kendisine güvenmesi gerektiğini belirten Vali Yavuz; Biz sıradan bir millet değiliz. Dünyanın en son evrensel ve emperyal imparatorluğunun sahibiyiz. Biz Türk Milletiyiz. 2200 yıllık devlet geleneği olan, mazlumların, mağdurların yanında yer alan, sömürmeyen, yaşatan, besleyen, gözyaşı silen ve mağdurların, mazlumların yüzünde tebessümün sebebi olan bir milletiz.

 

Kapımız, Gönlümüz Her Daim Size Açık Olmaya Devam Edecek

 

Muhtarlarla yapılan toplantıların anlık sonuçlar verebildiğini belirten Vali Yavuz; Sizlerle yoğun bir mesai harcıyoruz. İlçelerimize geliyor, bütün kurum ve kuruluş temsilcilerini getiriyor, istişarelerde bulunuyoruz. Bu buluşmalarda büyükşehir belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, valiliğimize bağlı tüm kurum ve kuruluşlarımızın temsilcileriyle sizlerin karşısında oluyoruz. Bu toplantıları seri şekilde devam ettiriyoruz ve ettirmeye de devam edeceğiz.   Bu toplantıların anlık sonuçlar verdiğine de şahit oluyoruz. Belli bir periyotta çözüldüğüne de şahit oluyoruz. Ama kapımız, gönlümüz her daim size açık olmaya devam edecek. Tüm kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinden bir kez daha rica ediyor ve talimat veriyorum. Muhtarlarımız en güzel şekilde karşılanmalı, ağırlanmalı, sorunları dinlenmeli, ama, lakin, fakat denmeden çözülebilecek olanlar derhal çözülmelidir. Çünkü yatay ve dikey iletişimin zayıf olduğu, birlik, beraberlik ve dayanışma anlayışının düşük olduğu toplumların başarı şansı yoktur. O yüzden biz şikâyet makamı değil, çözüm makamıyız. Devletin makamını işgal edenler, devleti temsil eden insanların mazeret üretme hakkı yoktur. Bir iş takvimi içerisinde bunların ne zaman ve nasıl çözüleceği konusunda net ve doğru bir bilgi vermelidir. Yapabileceklerimizi söylemeliyiz, yapabileceklerimizi yapmalıyız, eğer bir zamana matufsa, bir kaynak ihtiyacı varsa da bunun muhtemel bir zamanlamasını sizinle paylaşmalıyız. Aksi takdirde yaptığımız toplantıların, istişarelerin sonuç alması mümkün değil, bir müddet sonra ilginin azaldığı bir sürece doğru yaklaşmış oluruz.

 

Zor Bir Süreçten Geçiyoruz

 

Aşılama çalışmalarına gösterilen direncin kısmen de olsa devam ettiğini belirten Vali Yavuz; Hepinizin bildiği gibi pandemi süreci hepimizi etkiledi. Sadece bizi değil, dünyayı etkiledi. Zor bir süreçten geçiyoruz. Hepimiz bunun farkındayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sağlık altyapısına yapılan yatırımlar ile fedakar ve iyi yetişmiş sağlık çalışanlarımızın, tüm halkımızın ve siz değerli muhtarlarımızın katkısıyla iyi bir noktada olduğumuzu söyleyebilirim. Ancak aşılama çalışmalarına gösterilen direnç az da olsa halen devam ediyor. Aşılamanın aynı anda hızlı bir şekilde yapılması gerekiyor ki bağışıklık olsun. Yoksa zamana yayılmış aşılamanın etkisi var ama bizim amaçladığımız sonucu elde etmemizde bazı sorunlar çıkartabiliyor. Sizlerin bu konuda gayretlerini çabalarını biliyorum ama biraz daha gayret ve biraz daha çaba istiyorum. Özellikle yaşça büyüklerimizin 3. doz aşılarını süratle yaptırmalarını sağlamanızı istirham ediyorum. 2. dozdan sonra 3. dozlarını lütfen yaptırın. Halen 2. dozda 150 bin civarında aşılamamız gereken bir grup bulunuyor. 12 yaş üstü lise öğrencilerimizin, evlatlarımızın aşılanması için de yoğun çaba sarf ediyoruz. Dezenformasyonlara itibarsızlaştırmalara lütfen izin vermeyin. Nihayetinde aşı olun dediğimizde bizim menfaatimiz yok. Aşı olun dediğimizde sizin sağlığınızı koruyoruz. Dolayısıyla bir kaymakamın, bir valinin, bir sağlık çalışanının sizin aşı olmanızdan ne tür bir menfaati olabilir ki? Ne tür bir çıkarı olabilir ki?  Aşı olun dendiğinde bundan huzursuzluk duymak, dezenformasyon yapmak, bunu kullanmak bize yakışan bir tavır değildir.

Uyuşturucuyla İlgili Çok Ciddi Bir Mücadele Yürütüyoruz

Türkiye’nin artık transit ülke değil hedef ülke olduğunu vurgulayan Vali Yavuz; Uyuşturucu arzı ve kullanımıyla ilgili olarak çok ciddi bir mücadele yürütüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla yürürlüğe giren ve buna uygun olarak hazırladığımız il eylem planlarımız var. Özellikle emniyet ve jandarmamız, çok yoğun operasyonlar gerçekleştiriyorlar. Son dönemde inanılmaz operasyonlar yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Ancak Türkiye artık hedef bir ülke, transit bir ülke değil. O yüzden mahallelerinizde özellikle madde kullanımı konusunda daha fazla bizimle iş birliği yapmanızı bekliyoruz. Bunun için UYUMA uygulamamız var. Bütün akıllı telefonlara indirilebilen, herhangi bir şey gördüğünde, fotoğraf çekip bu program üzerinde paylaşım yaptığınızda hemen görevli arkadaşlarımıza ulaşıyor ve vakit kaybetmeden gereği yerine getiriliyor. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin zehirlenmesine asla müsaade etmeyeceğiz.

Kadına Yönelik Şiddet, Hükümetimizin En Öncelikli Mücadele Alanlarındandır

Çocukların evde şiddeti görmemesi, şiddetle büyümemesi gerektiğini vurgulayan Vali Yavuz; Bir diğer önemli konu; kadına yönelik şiddettir. Hepimizin üzerinde ısrarla durduğu ve insanlık dışı muamele olan kadına yönelik şiddet hükümetimizin en öncelikli mücadele alanlarından bir tanesidir. Nitekim bu dönemde özellikle sosyal politikalar alanında, Türkiye’de gerçekleştirilen uygulamalar, devrim niteliğindendir. Birçok Avrupa ülkesinde bu kadar yardım ve hukuki koruma söz konusu değildir. Evden uzaklaştırmadan, koruma kararına, kadın sığınma evlerine, eve çıkmak isteyen insanlara ev tutup eşya verilmesine, hukuki destek sağlanmasına kadar bütün süreçleri valiliğimizin koordinasyonluğunda yönetiyoruz. Ancak insanları afişe etmek istemediğimizden özellikle çok gizli çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmalar az değil, yetersiz de değil. Ama şiddeti bugünden yarına bitirebilecek bir tedbir de bulunmuyor. Bunun temeli eğitim ve şiddetin her türlüsüne karşı çıkmaktır. Kadına şiddet, çocuğa şiddet, doktora şiddet gibi bu şekilde şiddeti çözemeyiz. Şiddete karşı mıyız, değil miyiz? Önce buna bir karar vermemiz gerekiyor. Şiddet bana yapılırsa çok kötü, ona yapılırsa olabilir dememeli, şiddete topyekûn hayır demeliyiz. Çocuklarımızı çocukluktan itibaren sevgi ve şefkat çemberi içerisinde büyütmeliyiz. Çocuklar evde şiddeti görmemeli, şiddetle büyümemeli. Dolayısıyla şiddeti kim yaparsa yapsın topyekûn hayır demeliyiz. O zaman sorunu çözebiliriz. KADES uygulamasını lütfen yükletin. KADES hayat kurtarıyor. Bir hanımefendi bir tehditle karşılaştığında, uygulamaya girdiğinde derhal ilgili birime düşüyor, en geç 10 dakika içerisinde müdahalede bulunuyoruz. Dolayısıyla KADES uygulamasının sizler tarafından bilinmesi ve yayılmasını çok önemsiyoruz.

Okullar Etrafında, Çocuklarımıza Musallat Olan Serserilere İzin Vermedik, Vermeyeceğiz

Okulların güvenliğine çok önem verdiklerini belirten Vali Yavuz; Okullarda okul güvenlik görevlilerimiz var. Okulları gruplandırdık. Bu gruplamalara göre daha farklı tedbirler aldık. Bu tedbirlerin tamamı devam ediyor.  Okullar etrafında amaçsız dolaşan, çocuklarımıza musallat olan serserilere izin vermedik, vermeyeceğiz. Çocuklarımız kötü yollara sevk eden, sevk etmek isteyen başta uyuşturucu arzı yapanlara müdahale ediyor ve takip ediyoruz. Özellikle bu konudaki hassasiyetimizin artarak devam etmesini diliyorum. Sizlere, sizlerin nezdinde bütün muhtarlarımıza bugüne kadar yaptığınız çalışmalar için çok teşekkür ediyor, Muhtarlar Gününüzü bir kez daha en kalbi duygularımla kutluyorum. Bu iş birliğimiz devam edecek. İnşallah Türkiye Cumhuriyeti Devletini daha güçlü, halkımızı daha müreffeh yarınlara hep beraber taşıyacağız.” diyen Vali Seddar Yavuz tüm muhtarların Muhtarlar Gününü tebrik etti.

Programın devamında muhtarlarımızın ihtiyaç ve sorunlarını dinleyen Vali Yavuz, çözümü için toplantıda hazır bulunan kurum ve kuruluş yetkililerine talimatlar verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL