Vali Yavuz’dan  Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayı Mesajı

  Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un  Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayı Mesajı   “Muharrem ayı; hoşgörüyü, ahlakı, inancı, sevgiyi, saygıyı, birliği, beraberliği ve kardeşliği esas alan ortak yaşam felsefelerinin kadimden bugüne kadar..

Vali Yavuz’dan  Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayı Mesajı

 

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un  Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayı Mesajı

 

“Muharrem ayı; hoşgörüyü, ahlakı, inancı, sevgiyi, saygıyı, birliği, beraberliği ve kardeşliği esas alan ortak yaşam felsefelerinin kadimden bugüne kadar olduğu gibi yarınlarımızı da kapsayacağının en önemli göstergelerinden biridir. Birliğimiz ve dirliğimiz açısından büyük öneme sahip hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayı; paylaşmanın, şükretmenin, bereketin adı olan aşure gününün yanında Ehl-i Beyt muhabbeti olan tüm Müslümanlar açısından birçok ortak duyguyu barındırmaktadır. Sevgili Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin Efendimizle birlikte çoğu Ehl-i Beyt’ten yetmiş iki Müslümanın hakikat, hürriyet, izzet ve mukaddesat uğruna şehit olduğu Kerbela, tüm İslam âleminde olduğu gibi milletimizin de derin ve ortak bir acısıdır.

Kerbela insanlık tarihi için bir milat olmalıdır. İnsan yaşamının ne kadar kıymetli olduğunu bu olayla daha iyi anlamalı ve daha iyi anlatmalıyız. Bu olay tüm müslümanların ortak acısıdır. Biz bu acılarda nasıl birleşebiliyorsak, sevinçte de birleşebilmeliyiz. Barışın insanlık yaşamında hüküm sürmesi ve yeni Kerbela`ların yaşanmaması için birbirimizi sevmeliyiz.

Hicret; Allah rızası için anadan, babadan, evlattan, yardan, diyardan, maldan, mülkten hatta candan vazgeçmenin ibretli ve meşakkatli bir öyküsü, yüce dinimizin rahmet yüklü mesajlarını bütün insanlığa ulaştırmak için çıkılan kutlu yolculuğun adıdır. Öyle ki; tebliğ hicreti doğurmuş, hicret ise tebliği yoğurmuştur. Kısaca Hicret Müslümanlar için bir milattır.

Bizlere düşen görev; bu müstesna günleri fırsat bilerek, İslam Alemi’nin yaralarını sarmak, acıları dindirmek, geleceğe güvenle bakmak, geçmişte yaşanan ortak acılarımızın bugünün ayrışma noktaları olmasına fırsat vermeden, her zamankinden daha fazla sevgiyle birbirimize yaklaşarak, birliğe, kardeşliğe ve dayanışmaya daha fazla ehemmiyet göstermektir.”

Bu duygu ve düşüncelerle Aziz Milletimizin, değerli Kocaelili hemşerilerimizin ve tüm İslam Âleminin Hicri yeni yılını ve Muharrem ayını tebrik eder, yeni Hicri yılın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın pekişmesine, dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine, gözyaşı, zulüm ve yaşanan olumsuzlukların sona ermesine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL