Vatandaşlar hem kent tarihi hem de spor ile buluştu

Hoşgörü Yolu’nda 2. Foto Safari Turunun durağı Bahçecik oldu   İzmit Belediyesi, ‘Hoşgörü Yolu’nda 2. Foto Safari turunu gerçekleştirerek vatandaşları hem kent tarihi hem de spor ile buluşturdu   İzmit..

Vatandaşlar hem kent tarihi hem de spor ile buluştu

Hoşgörü Yolu’nda 2. Foto Safari Turunun durağı Bahçecik oldu

 

İzmit Belediyesi, ‘Hoşgörü Yolu’nda 2. Foto Safari turunu gerçekleştirerek vatandaşları hem kent tarihi hem de spor ile buluşturdu

 

İzmit Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü, Kültür Müdürlüğü ve Kocaeli Bağımsız Fotoğrafçılar Derneği’nin ortak düzenlediği etkinlikle doğaseverler, ‘Hoşgörü Yolu’nun yaklaşık 8 kilometrelik 2’nci etabını tamamladı. İlk etap İzmit Belediyesi önünden başlayarak Orhan Camii’nde sona eren kentimizin tek kültür rotasında gerçekleştirilmişti. İkinci etabın adresi ise Bahçecik – Servetiye Karşı hattı oldu.

YOĞUN KATILIM

Kentimizin önemli kültür varlıklarını yakından inceleyerek fotoğraflayan ve bilgi sahibi olma fırsatı yakalayan katılımcılara, yürüyüş boyunca Spor İşleri Müdürlüğü’nden gelen uzman isimler eşlik etti. Katılımcılara ayrıca Hoşgörü Yolu ekibinden Burak Tuncay tarihi mekanlar hakkında bilgi verdi. Programa Çenedağ Doğa Sporları Kulübü, Green Trek, Kervan 41, Yürü Babam Yürü ile gönüllüler katıldı.

EŞSİZ MANZALARI FOTOĞRAFLADILAR

İzmit Belediyesi önünde toplanan yürüyüş ekibi sırasıyla; Bahçecik Köy Merkezi, Köy Çeşmeleri, Amerikan Koleji, Kurtuluş Savaşı Siperleri ve Servetiye Taş Camii’ni gezdi. Yürüyüşe katılanlar kültür varlıklarını görmenin yanı sıra Samanlı Dağlarının eşsiz doğa manzaralarını da fotoğraflama imkanı buldular. Grup yürüyüş esnasında sezonun ilk kar yürüyüşünü de yapmış oldu.

TEŞEKKÜR ETTİLER

Avrasya Yolu Projesi içinde de yer alan İzmit ile İznik arasında 1700 yıllık geçmişe sahip olan tarihi Hoşgörü Yolu’nda gerçekleştirilen etkinlikten yağmurlu havaya rağmen büyük keyif aldıklarını ifade eden vatandaşlar, başta İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ettiler. Katılımcılar İzmit Belediyesinin yanı sıra yürüyüşün son noktası olan Serbahçe Restoran’a ve Bahçecik Kültür ve Dayanışma Derneği’ne teşekkür etmeyi ihmal etmediler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL